Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 16:17
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Helmikuussa 2016 toimitettavien kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuustovaalien ehdokasasettelu päättyi tänään 16.11.2015.

Vahvistamattomat kirkolliskokousvaalien ehdokaslistat päivitetään sakasti.evl.fi/kirkolliskokousvaalit -sivustolle viimeistään viikon 48 aikana. Hiippakunnat päivittävät tietoja myös omille verkkosivuilleen. Hiippakuntien yhteystiedot löytyvät evl.fi-verkkopalvelusta.

Maallikkojäsenten ja -edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja kirkkovaltuuston tai seurakuntayhtymässä seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston maallikkojäsenet. Pappisjäsenten ja –edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit.

Ehdokkaat esittäytyvät Vaaligalleriassa

Kirkon tiedotuskeskus kokoaa kirkolliskokousvaalien ehdokkaista Vaaligalleria-verkkosivuston, jossa ehdokkaat esittäytyvät. Kirkolliskokousehdokkaiden esittelysivusto julkistetaan tammikuussa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokousvaalit ja hiippakuntavaltuustojen vaalit järjestetään 9. helmikuuta 2016.

Kirkolliskokous on kirkon ylin toimielin. Se käsittelee kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Kirkolliskokoukseen valitaan hiippakunnista 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikoita.

Hiippakuntavaltuusto tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Hiippakuntavaltuustolla on muun muassa oikeus tehdä esityksiä kirkolliskokoukselle.

Uuden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston toimikausi on neljä vuotta, 1.5.2016–30.4.2020.

Lisätietoja:
Katri Kuuskoski
, kirkolliskokouksen pääsihteeri, p. (09) 180 2250, katri.kuuskoski@evl.fi
Hiippakuntien lakimiesasessorit, hiippakuntien yhteystiedot 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs