Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kirkkohallitukselta avustuksia kirkon perussopimusjärjestöille 200 000 euroa

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitukselta avustuksia kirkon perussopimusjärjestöille 200 000 euroa

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 13:51
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus on päättänyt jakaa 200 000 euroa avustusta niille kirkon sopijajärjestöille, joita ulkoministeriön hallinnon alaan kuuluvien kehitysyhteistyörahojen vähennykset koskivat. Avustus jaetaan järjestöille siinä suhteessa kuin nämä järjestöt rahoittavat kansainvälisen työn hiippakuntasihteerien ja asiantuntijoiden palkkauskustannuksia. Päätös pohjautui viime marraskuun kirkolliskokouksen talousvaliokunnan esitykseen kyseisten järjestöjen tukemisesta.

Kahdeksasta kirkkohallituksen kanssa perussopimuksen tehneestä järjestöstä kehitysyhteistyörahojen vähennykset koskivat viittä sopijajärjestöä: Suomen Lähetysseuraa, Kirkon Ulkomaanapua, Suomen Evankelisluterilaista Kansanlähetystä, Lähetysyhdistys Kylväjää ja Suomen Pipliaseuraa.

Järjestöt, joita kehitysyhteistyörahojen leikkaukset koskevat, rahoittivat kansainvälisen työn hiippakuntasihteerien ja asiantuntijoiden palkkauskustannuksia yhteensä noin 500 000 eurolla vuonna 2015. Avustuksia myönnettiin järjestöille seuraavasti:

Suomen Lähetysseura: 101 160 €
Kirkon Ulkomaanapu: 50 320 €
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys: 23 680 €
Lähetysyhdistys Kylväjä: 13 340 €
Suomen Pipliaseura: 11 500 €

Kirkon perussopimusjärjestöt ovat järjestöjä, jotka ovat solmineet sopimuksen Suomen ev.-lut. kirkon kirkkohallituksen kanssa kirkon lähetystehtävän, mukaan lukien kansainvälinen diakonia, toteuttamisesta.

Lisätietoja:
Risto Jukko, Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja, p. 050 584 6876, risto.jukko@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs