Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kirkko: Maaseudun elinvoimaisuus säilytettävä

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko: Maaseudun elinvoimaisuus säilytettävä

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 11:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Maaseutu elää suurten ja nopeiden muutosten keskellä. Kirkko näkee tärkeänä, että maaseudun elinvoimaisuus säilyy ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointi varmistetaan.

Kirkon maaseutulinjaukset julkaistaan lauantaina 23.5. Kouvolan Kirkkopäivillä. Linjausten avulla kirkko puolustaa maaseutua uhkakuvien edessä ja kehittää omaa toimintaansa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin maaseutua.

Linjauksissa todetaan, että kirkon tulee huolehtia toimintansa ja palveluidensa tavoitettavuudesta myös maaseudulla. Kirkko haluaa edistää tasavertaista vuoropuhelua kaupunkien ja maaseudun kesken sekä torjua vastakkainasettelua ja yhteiskunnan pirstoutumista.

"Seurakunnan tulee pysyä ihmisten lähellä myös siellä, missä yhteiskunnan palvelut ohenevat", toteaa kirkon maaseututoimikunnan puheenjohtaja, Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti.

Yhteiskuntaa tulee kehittää ihminen edellä, ei talous itseisarvona. Olennaista on jokaisen ihmisen hyvinvointi ja luomakunnan tasapaino. Kirkon työn kehittämisessä tärkeitä suuntaviivoja ovat vapaaehtoisuus ja talkoohenki, yhteisöllisyys ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa. Erityisesti kirkko haluaa tukea työttömyydestä kärsiviä perheitä sekä maaseudun yrittäjiä.

Linjaukset tarjoavat taustatietoa ja virikkeitä työtään suunnitteleville seurakunnille sekä haastavat kirkkoa ja seurakuntia itse ideoimaan ja kehittämään omaa työtään maaseudun parhaaksi.

"Kirkko voi luottaa sanomaansa, joka kehottaa vaalimaan tasapainoista yhteyttä Jumalaan, toisiin ihmisiin ja luomakuntaan. Niin yhteiskunnassa kuin kirkossakin tulee rohkeasti ja luovasti tarttua maaseudun tarjoamiin hyvän elämän mahdollisuuksiin", Lauri Jäntti rohkaisee.

”Luomukirkko ja lähiseurakunta - maaseudun henki ja elämä” Kirkon maaseutulinjaukset 2015 julkaistaan Lähellä maaseutua -tapahtumassa lauantaina 23.5. kello 13-13.45 Jaakonpuistossa, Kalevankatu 5, Kouvola.

Lähellä maaseutua -perhetapahtuma Jaakonpuistossa 23.5. kello 10-16. Tapahtuma on osa Kirkkopäivien maksutonta ohjelmatarjontaa. 

Lisätiedot:

Kirkon maaseututoimikunnan puheenjohtaja Lauri Jäntti, 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi
Maaseutulinjausten valmisteluun osallistuneita on mahdollisuus haastatella julkaisutilaisuuden yhteydessä.

Maaseutulinjaukset luettavissa Sakasti-palvelussa

Kirkkopäivien ohjelma

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs