Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kiinteistönvälitysalan liikevaihto ja henkilöstömäärä selvässä kasvussa alkuvuonna 2016

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Kiinteistönvälitysalan liikevaihto ja henkilöstömäärä selvässä kasvussa alkuvuonna 2016

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 09:28
Julkaisija: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Kiinteistönvälityksen alkuvuosi on lähtenyt käyntiin vahvan kasvun merkeissä. Vuoden 2016 tammi-, helmi- ja maaliskuu tuottivat yhteensä yli 16 prosentin kokonaisliikevaihdon kasvun edellisvuoden ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna.  Myös alan henkilöstömäärässä kirjattiin lähes 7 prosentin kasvu edellisvuoden ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.

Vuoden 2016 alkukuukaudet jatkoivat vuonna 2015 loppupuoliskolla alkanutta positiivista liikevaihtokehitystä: vuonna 2015 kiinteistönvälitysalan liikevaihto kasvoi kokonaisuudessaan jo yli 10 prosenttia edellisvuodesta.

“Vuosi 2014 piirtyy historiaan 2010-luvun aallonpohjavuotena. Sen jälkeen on saatu kasvua niin kauppamäärissä kuin kiinteistönvälitysalan liikevaihdossakin. Liikevaihdon kasvua on tukenut voimakkaasti myös se, että alan yritykset ovat uskaltautuneet viime aikoina myös rekrytoimaan reippaasti uusia ammattilaisia”, kuvaa tilannetta KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Suomen kiinteistönvälittäjien määrä onkin lähtenyt voimakkaasti kasvamaan kohden 5000:n rajapyykkiä oltuaan välillä 4000 ammattilaisen tasolla.   

Viimeiset vuodet eivät ole olleet veljeksiä alan henkilöstön määrissä. Aallonpohjavuonna 2014 toimialan henkilöstömäärä supistui vielä 5,8 prosenttia.  Alan henkilöstömäärä kääntyi kasvuun hieman liikevaihtoa myöhemmin eli vasta vuoden 2015 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla, ensimmäisen vuosipuoliskon jäädessä vielä miinukselle. Kokonaisuudessaan henkilöstömäärä kohosi vuoden 2015 aikana 1,3 prosenttia edellisvuodesta.  

Alkanut vuosi 2016 on ollut kiinteistönvälitysalalle suotuisa ja henkilöstömääräkin on kasvanut ensimmäisellä vuosineljänneksellä mukavat 6,9 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Tuoreimman ajanjakson tarkastelun perusteella toimialan kehitys on kääntynyt viime kuukausina aiempaa positiivisemmaksi: “Liikevaihtoaan kasvattaneita yrityksiä on nyt enemmän kuin niitä, joiden liikevaihto on supistunut”, KVKL: n toimitusjohtaja Jukka Malila tiivistää tilanteen.

Voimakkaasti eli yli 15 prosenttia liikevaihtoaan kasvattaneiden yritysten lukumäärä oli vuoden 2016 tammi-maaliskuussa 542 kappaletta ja vastaavasti voimakkaasti liikevaihdoltaan supistuneiden yritysten lukumäärä 450 kappaletta.

Alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä on kiinteistönvälityksen toimialan yrityksissä lukumääräisesti eniten. Kyseisten yritysten lukumäärä oli vuoden 2015 viimeisellä vuosineljänneksellä 1 353 kappaletta, eli 89 prosenttia toimialan yrityksistä. Toimialalla oli enemmän vanhoja kuin nuoria pk-yrityksiä. 77 prosenttia toimialan yrityksistä oli toiminut alalla vähintään 5 vuotta.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jukka Malila
jukka.malila@kvkl.fi
Twitter @JukkaMalila

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) on kiinteistönvälitysalan yritysten ja järjestöjen valtakunnallinen etu- ja kattojärjestö, joka toimii alan yhteiskunnallisena vaikuttajana ja edunvalvojana yhteisten päämäärien toteuttamiseksi. KVKL toimii tässä roolissaan jäsenryhmittymiensä antamalla mandaatilla alan ainoana valtakunnallisena edustajana Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs