Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kiinnostaako vuokra-asunto ja yhteinen sähköauto? Tervetuloa esittelytilaisuuteen Suurpeltoon sunnuntaina 24.4.2016

LähiTapiola

Kiinnostaako vuokra-asunto ja yhteinen sähköauto? Tervetuloa esittelytilaisuuteen Suurpeltoon sunnuntaina 24.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 12:36
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola järjestää asuntoesittelyn Suurpellossa, missä asukkaiden käyttöön tulee yhteiskäyttöinen auto

Miltä kuulostaisi uusi vuokra-asunto ja asukkaiden yhteiskäyttöinen sähköauto? Tämä on mahdollista Espoon Suurpellossa, missä LähiTapiolan rakennuttamien vuokra-asuintalojen asukkaat saavat sähköauton yhteiskäyttöön. Auto ja sen latauspiste sijaitsevat As Oy Espoon Syysleimun parkkihallissa. LähiTapiola järjestää Suurpellon asuinkohteissa näyttötapahtuman sunnuntaina 24.4. klo 11-13 Samalla nykyiset ja tulevat asukkaat voivat tutustua sähköautoon ja sen käyttöön.

Yhteiskäyttöautolla halutaan helpottaa asukkaiden arkea ja täydentää alueen julkisen liikenteen sekä palveluiden tarjontaa.

–Suurpelto on hyvä kohde sähköisen yhteiskäyttöauton kokeilemiseen. Asukkaita on riittävästi, sillä alueella on keskitetysti paljon vuokra-asuntoja. Asukkaille tulee tarvetta asioida muualla, jolloin yhteisauto on näppärä apu sujuvaan arkeen, sanoo kohdepäällikkö Joonas Orava LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

LähiTapiolan asuntorahastot omistavat Suurpellossa tällä hetkellä 250 huoneistoa, ja määrä nousee koko ajan. Kesällä 2017 asuntomäärä on jo 420, joten asukkaita on rakentamisen loputtua olemaan lähes 1000. Sähköauton tarjoavat kiinteistöjen omistajat, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimat asuntorahastot.

Asukkaille käyttö on edullista ja kätevää

Nissan Leaf -sähköauton oheispalveluineen toimittaa kotimainen start-up-yritys EkoRent, joka toimittaa taloyhtiöön myös auton latausaseman. Palvelupakettiin kuuluvat lisäksi mobiilisovellus, käyttöönottoperehdytys ja käyttöohjeet, auton vuosihuollot, renkaanvaihdot ja pesut sekä ympärivuorokautinen tieturvapalvelu.

Kevätriehassa nykyiset ja tulevat asukkaat voivat tutustua sähköautoon ja saavat kädestä pitäen ohjausta auton käyttöön liittyen. Pihalla on myös lapsiparkki pomppulinnoineen sekä vappuaiheinen tarjoilu.

–Yhteiskäyttöautot ja sähköautot ovat tätä päivää, ja Suurpelto on siinä suhteessa nyt etunenässä. Olen innoissani tulossa tapahtumaan tapaamaan asukkaita sekä kuulemaan kysymyksiä ja kommentteja sähköautoilusta. Uskon, että Suurpellonkin asukkaat tulevat palvelua ahkeraan käyttämään. Mahtavaa että LähiTapiola tarjoaa asukkaille siihen mahdollisuuden, sanoo Juha Suojanen EkoRentilta.

Alkuun jokainen käyttäjä saa 6 tuntia maksutonta ajoaikaa, ja sen jälkeen auton käyttö maksaa 5 euroa tunnilta. Mobiilisovellus kertoo, milloin auto on vapaa ja montako kilometriä akun varauksella voi ajaa. Auto varataan ja lukot avataan niin ikään sovelluksella. Yhteiskäyttöauto on tarkoitettu ja soveltuu pääasiassa lyhyisiin ajoihin.

Käyttäjien kokemukset kiinnostavat

Yhteiskäyttöauton hankinta Suurpeltoon on LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolle pilottihanke. Vastaavaa ei ole aiemmissa kohteissa kokeiltu. Vuokralaiset saavat koulutuksen auton käyttöön ja vuokraamiseen, ja heiltä kysytään myös palautetta käyttäjäkyselyillä.

–Valitsemalla sähköauton olemme halunneet painottaa sitä, että tämä on ympäristöystävällinen ja vastuullinen lisäpalvelu vuokralaisille. Pyrimme parantamaan palvelua kokemusten pohjalta ja jos kysyntä nousee, meillä on valmius miettiä myös toisen auton hankintaa, Joonas Orava LähiTapiolasta sanoo.

Suurpellon kevätrieha asuntonäyttöineen ja sähköauton esittelyineen järjestetään sunnuntaina 24.4. klo 11–13 osoitteessa Maakirjantie 1. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Paikalla ovat muun muassa Joonas Orava LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta ja Juha Suojanen EkoRentiltä.

 

Näin sähköauto toimii

  • Auto varataan ja lukot avataan mobiilisovelluksella, joka myös kertoo milloin auto on vapaa ja minkä verran akkuvarausta on kilometreissä jäljellä.
  • Auton lataaminen kestää 1–3 tuntia riippuen akun varaustasosta.
  • Yhdellä latauksella autolla voi valmistajan tietojen mukaan ajaa jopa 250 kilometriä.
  • Auton navigaattori kertoo lähimmän tai asetetun reitin varrella olevan latauspisteen sijainnin. Muun muassa monilta ABC-asemilta kuten Suurpellon läheiseltä Nihtisillan ABC:lta Espoossa löytyy pikalatauspiste. Latauspaikkojen verkosto kasvaa koko ajan.
  • Auto on vuokra-autojen tapaan vakuutettu.

 

 

Lisätietoja tapahtumasta ja kohteista:

Joonas Orava
kohdepäällikkö, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
0400 941 169
etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Juha Suojanen
EkoRent
040 707 1091
etunimi.sukunimi@ekorent.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on LähiTapiola-ryhmän omistama kiinteistösijoitus- ja kiinteistöjohtamispalveluja tuottava yritys. Vuonna 2007 perustettu Kiinteistövarainhoito hallinnoi noin 3,5 miljardin euron kiinteistökantaa.

--

EkoRent on vuonna 2014 perustettu Suomen ensimmäinen ja suurin täyssähköautojen tuntivuokrausta sekä yhteiskäyttöpalvelua tarjoava start-up-yritys. Yritys on myös ainoa autovuokraamo jonka kaikkien autojen yhteenlasketut CO2 päästöt ovat pyöreä nolla. Sähköinen yhteiskäyttöauto minimoi liikkumisesta syntyviä päästöjä ja parantaa kaupunkien ilmanlaatua. Lisäksi EkoRent-vuokra- ja yhteiskäyttöautot säästävät rahaa verrattuna omaan autoon ja antavat ympäristöstään välittävälle käyttäjälle hyvän mielen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs