Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » KIILA-rehabilitering kan sökas till arbetsplatsen året runt

Fpa

KIILA-rehabilitering kan sökas till arbetsplatsen året runt

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.04.2016 kl. 14:25
Utgivare: Fpa

FPA tagit i bruk en ny e-tjänst för arbetsgivare. Via e-tjänsten för KIILA-rehabiliteringskurser kan arbetsgivare ansöka om rehabiliteringskurser till arbetsplatsen året runt och få beslutet direkt.

Den kontinuerliga ansökningstiden för KIILA-rehabiliteringskurser innebär att kursplaneringen och själva kursen kan inledas snart efter att rehabiliteringsbehovet har upptäckts på arbetsplatsen. Dessutom kan arbetsgivare ansöka om KIILA-rehabilitering för en enskild anställd. Då bildas en KIILA-kurs utgående från flera enskilda klienter som behöver rehabilitering.

KIILA-rehabiliteringen kan anpassas på många sätt. Den kan delvis genomföras som öppen rehabilitering, på deltid under en del av arbetsdagen och till vissa delar också på distans med videoförbindelse.

 – Vi måste komma ifrån det gamla tänket att man skickar folk på rehabilitering och så kommer de tillbaka till en arbetsplats där allt är som förr. KIILA-rehabiliteringen innebär att rehabiliteringsklienten, dennes chef, företagshälsan och rehabiliteringsproducenten kommunicerar hela rehabiliteringen igenom. När rehabiliteringen tar slut kan också omständigheterna på arbetsplatsen förändras. Alla kan vinna på det, säger Leena Penttinen, planerare av yrkesinriktad rehabilitering på FPA.

Målsättningen med KIILA-rehabilitering är att förbättra arbets- och funktionsförmågan för en enskild individ. Dessutom är målet att utveckla arbetsförhållandena och omgivningen så att arbetstagarna får stöd för att orka och stanna kvar i arbetslivet.

KIILA-rehabiliteringskurserna kan inledas från och med maj 2016 då de ersätter Tyk-rehabiliteringen.

Mer information till medierna
FPA, rehabiliteringsgruppen
Planerare, yrkesinriktad rehabilitering Leena Penttinen, tfn 040 865 2947
fornamn.efternamn@fpa.fi

Mer information till kunderna

 

Bilagor

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs