Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kevätjuhlaviikonloppunakin lämpötilat jäävät pääosin alle 20 asteen

Ilmatieteen laitos

Kevätjuhlaviikonloppunakin lämpötilat jäävät pääosin alle 20 asteen

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2015 klo 11:50
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Lakkiaislauantaita vietetään melko selkeässä ja poutaisessa säässä, mutta alkuillasta lounaasta saapuu sadealue maan länsiosiin. Päivän ylimmät lämpötilat ovat koko maassa 13–17 astetta.

Ilmatieteen laitoksen torstaina 28. toukokuuta tekemän ennusteen mukaan perjantaina aamupäivällä saapuu lounaasta maahamme sadealue, joka sataa maan länsiosassa päivän ajan. Iltapäivällä ja illalla lähinnä maan keskiosassa tulee sadekuuroja ja paikoin voi myös ukkostaa. Illalla sateet liikkuvat maan pohjoisosaan. Päivän ylimmät lämpötilat maan länsiosassa sekä Keski- ja Pohjois-Lapissa 8-14 astetta, maan itäosassa ja, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Etelä-Lapissa 15–20 astetta.

Viikonlopun suosituin juhlapäivä eli lauantai alkaa melko selkeänä ja poutaisena. Lapissa on paikoin pilvisempää ja paikoin tulee yksittäisiä sadekuuroja, myös Pohjanmaan maakunnissa voi tulla iltapäiväkuuroja. Alkuillasta lounaasta saapuu maahamme uusi sadealue, joka sataa illan ajan maan länsiosassa. Yöllä sateet leviävät myös itään ja Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Päivän ylimmät lämpötilat koko maassa 13-17 astetta, viileintä Lapissa.

Sunnuntaina suuressa osassa maata on vaihtelevaa pilvisyyttä ja sadekuuroja. Maan pohjoisosassa on aamulla pilvistä ja paikoin tulee sateita. Päivän aikana myös Lapissa pilvipeite rakoilee ja sateet vaihtuvat kuuroiksi. Etelätuuli on sunnuntaina laajalti kohtalaista ja puuskaista, yli 15 m/s puuskia esiintynee etenkin maan länsiosassa. Päivän ylimmät lämpötilat enimmäkseen 13-17 astetta, maan länsiosassa sekä Länsi-Lapissa 10-15 astetta.

Vuoden ylin lämpötila tähän mennessä 21,7 astetta

Tämän vuoden ylin lämpötila on tähän mennessä eilen Mikkelissä mitattu 21,7 astetta, mikä on harvinaisen alhainen. Alempaa lämpötilaa saadaan hakea vuodelta 1991, jolloin vuoden ylin lämpötila oli 26.5. mennessä 18,0 astetta.  Tilastollisesti päivän ylin lämpötila on toukokuun lopussa maan kaakkoisimmassa osassa 18 - 20 astetta, kun taas pohjoisimmassa Lapissa se on 8 -10 astetta.

Viime vuonna koulujen päättymistä juhlittiin koko maassa viileässä ja epävakaisessa säässä.

Lisätietoja:

Kuukausitilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/kuukausitilastot

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Toimittajapalvelua myös Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 029 539 2231

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs