Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kesätöitä 15 000 nuorelle

Teknologiateollisuus ry

Kesätöitä 15 000 nuorelle

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 11:47
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiayrityksissä on kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille sekä työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Tätä pitävät tärkeänä myös teknologiateollisuuden työnantaja- ja työntekijäliitot. Näin vahvistetaan teknologia-alojen opinnoista ja töistä kiinnostuneiden uskoa tulevaisuuteen

Teknologiateollisuuden kesätyöpaikkatavoite on 15 000. Tuhannet kesätyö- ja harjoittelupaikat tarjoavat nuorille mahdollisuuden kartuttaa taitoja ja vahvistaa valintoja.

"Teknologiateollisuuden yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät kesätöiden merkityksen. MyTech.fi -sivustomme Kesätyöt2016 -osioon on jo linkitetty runsaasti yritysten kesätyöhakuja”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Työelämäkokemusta opiskelijoille

Metallityöväen Liiton puheenjohtaja Riku Aalto muistuttaa, että Teknologiateollisuus ja Metallityöväen Liitto ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta. ”Koulutukseen liittyvä harjoittelu ja työssäoppiminen eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. Tämä on työpaikoilla hyvä todeta yhdessä luottamusmiehen tai työntekijöiden edustajan kanssa ennen harjoittelujakson alkamista”, toteaa Aalto.

Insinööriopiskelijoiden ja muiden teknologia-alojen opiskelijoiden työharjoittelu- ja kesätyöpaikat varmistavat tarvittavan kokemuksen työelämään valmistumista varten. "Jotta yritykset ja opiskelijat hyötyisivät harjoittelusta parhaiten, on tehtävien vaativuustason vastattava opiskelujen edistymistä", toteaa puheenjohtaja Pertti Porokari Insinööriliitosta.

Työelämään tutustumista koululaisille

Kahden viikon kesäharjoittelua koskeva ”Tutustu työelämään ja tienaa” -ohjelma mahdollistaa myös koululaisille omakohtaisia kokemuksia teknologiayrityksistä. "Omakohtaisilla myönteisillä kokemuksilla on merkitystä nuoren tehdessä koulutus- ja ammattivalintojaan”, korostaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

 
Eeva-Liisa Inkeroinen, Teknologiateollisuus ry
Riku Aalto, Metallityöväen Liitto ry
Pertti Porokari, Insinööriliitto IL 
Jorma Malinen, Ammattiliitto Pro 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 270 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs