Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kari Ristimäki luotsaa nyt Centria-ammattikorkeakoulua

Centria-ammattikorkeakoulu

Kari Ristimäki luotsaa nyt Centria-ammattikorkeakoulua

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 11:13
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun toimitusjohtajana ja rehtorina on 1.1.2016 aloittanut KTT, KM, dosentti Kari Ristimäki.

Kokkolaan kotiutuneella Ristimäellä, 60, on monipuolinen työ- ja opiskeluhistoria. Työuran alkutaipaleelle kuului esimerkiksi pitkä rupeama Vaasan Matkahuolto Oy:n paikallispäällikkönä. Merkonomiksi kouluttautunut Ristimäki kiinnostui opiskelusta uudestaan 90-luvun puolivälissä, ja hän suuntasi aikuisopiskelijana Jyväskylän yliopistoon, josta hän valmistui vuonna 1998 kasvatustieteen maisteriksi.

Vuotta aiemmin Ristimäki aloitti työt Vaasan yliopistossa, jossa jatkoi myös tohtoriopintoihin. Kauppatieteen tohtori Ristimäestä tuli vuonna 2004 tutkimusaiheenaan yrittäjäksi identifioituminen. Dosentin arvonimi myönnettiin Vaasan yliopistosta vuonna 2010.

Työura jatkui Vaasassa vuonna 2007 Vaasan ammattikorkeakoulun palveluksessa yrittäjyyden yliopettajana, josta hän siirtyi Seinäjoen ammattikorkeakouluun syksyllä 2009 Liiketoiminnan ja kulttuurin yksikön yksikönjohtajaksi ja nyt vuoden 2016 alusta Centria-ammattikorkeakoulun toimitusjohtajaksi ja rehtoriksi.

- Centrialla on erittäin tärkeä rooli alueellaan kehitystä eteenpäin vievänä toimijana. Minä olen iloinen, mutta samalla nöyrä saadessani ottaa vastaan tämän tehtävän, Ristimäki kertoo.

Ristimäki sanoo johtajana oppineensa pitämään kaikkien työpanosta tärkeänä ja kehittäminen ja kehittyminen ovat asioita, joita hän tukee ja arvostaa. Hyvä työilmapiiri, jossa on avoin vuorovaikutus, on hänelle tärkeää.

Vapaa-ajalla Ristimäen sydäntä lähellä on urheilu. Nuoruudessa hän pelasi jääkiekkoa, maratoneja on takana useita, sittemmin aikuisyleisurheilu ja autourheilu ovat vieneet mennessään. Urheilun ohella myös teatteri, taidenäyttelyt sekä lukeminen ja kirjoittaminen ovat mieluisia.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja, rehtori Kari Ristimäki, kari.ristimaki@centria.fi, 044 725 0310

Kuva: Roni Lamberg

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs