Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Karate 1 Premium League – Venäläiset ottelijat pudottivat Arosen ja Kuusiston

Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium League – Venäläiset ottelijat pudottivat Arosen ja Kuusiston

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2015 klo 15:28
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

K1_logo

Karate 1 Premium Leaguen osa-kilpailun Paris Openin viimeisenä päivänä ottelivat Emma Aronen -61 kg ja Helena Kuusisto +68 kg. Kuusisto puolustaa sarjansa viime kauden Karate 1 Premium Leaguen kokonaisvoittoaan.

Arosella oli luvassa kova lohko, ensimmäisessä ottelussa vastaan oli tulossa nuorten alle 21 vuotiaiden EM-hopeamitalisti Naylia Gataullinan, Venäjä. Samaan lohkoon arpa oli heittänyt myös luokan hallitseva maailmanmestari Giana Lotfy, Egypti. 

Gataullina pystyi ottamaan ottelun ensimmäisen pisteen, ja pääsi kasvattamaan johtoonsa 3-0, ennen kuin Aronen onnistui pistesuorituksessa.  Aronen ei hyvistä yrityksistä huolimatta pystynyt kaventamaan venäläisen johtoa tarpeeksi, ja ottelu meni Gautaullinalle luvuin 6-2.

Venäläinen kohtasi seuraavalla kierroksella hallitsevan maailmanmestarin Giana Lotfyn, Egyptistä. Lotfy voitti tämän ottelun selkeästi 8-1 ja eteni aina loppuotteluun asti, joten Arosen tie näissä kisoissa päättyi tähän.

Kovaleva Kuusiston kohtalona

Helena Kuusisto aloitti kisansa vahvasti voittamalla Ranskan Sofia Klouchaa selvästi 5-0.

Seuraavalla kierroksella Kuusisto kohtasi viime kevään EM-pronssia saavuttaneen Espanjan Laura Palacio Gonzalesin.

Kuusisto teki selvää jälkeä myös tässä ottelussa ja voitti kamppailun luvuin 4-2.

Voitollaan Helena Kuusisto eteni neljännesfinaaliin, jossa vastaan asettui Venäjän Vera Kovaleva.

Kuusisto jatkoi hyviä otteittaan ottamalla johdon tässä ottelussa 1-0.

Kovaleva pystyi kuitenkin tasoittamaan tilanteeseen 1-1, ja sai vielä ottelun viimeisillä hetkillä suorituspisteen. Näin tämä kokenut kilpailija eteni semifinaaliin luvuin 2-1 ja Helena jäi odottamaan mahdollista keräilypaikkaa.

Sitä ei valitettavasti tullut, Kovaleva kohtasi semifinaalissa Nadege Ait Ibrahim, vuoden 2012 maailmanmestari ja erittäin hyvin menestyneen ranskattaren. Ait Ibrahim sai välittömästi yliotteen ja vei ottelun voiton luvuin 4-0.

Näin Helena Kuusisto jäi harmittavasti keräilyotteluiden ulkopuolelle.

Tämän vuoden avajaiskilpailuissa kaksi suomalaista sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon. Melis Ayse Abat -68 kg ja Johanna Hyvärinen -55 kg saavuttivat molemmat sarjassaan 9. sijan.

Karate 1 Premium League jatkuu helmikuussa kahdella osa-kilpailulla. 14.–15.2 vuorossa on Hollannin Avoin ja 28.2–1.3 kisaa käydään Egyptin Sharm El Sheikissä.

Karate 1 Premium League 2015 koostuu kahdeksasta osakilpailusta, jotta urheilijalla on mahdollisuus viedä sarjansa kokonaisvoittoa, hänen on osallistuttava vähintään viiteen osa-kilpailuun vuoden aikana.

Karate 1 Paris Open -kilpailun loppuottelut käydään sunnuntaina 25.1 klo 15.00 (paikallista aikaa) alkaen.

Tulokset ja lisätietoa:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=28#a_eventhead

Lisätietoa Suomen maajoukkueesta antaa

Anssi Kaltevo
Urheilutoimenjohtaja
Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs