Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kansallisarkisto voi päättää asevelvollisten testitulosten pysyvästä säilyttämisestä

Kansallisarkisto

Kansallisarkisto voi päättää asevelvollisten testitulosten pysyvästä säilyttämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 15:45
Julkaisija: Kansallisarkisto

Kansallisarkisto määräsi tammikuussa 2015, että Puolustusvoimien tulee säilyttää kaikki asevelvollisten Peruskoe 1- ja Peruskoe 2 -testien tulokset pysyvästi. Arkistolain perusteella Kansallisarkisto katsoi, että testien sisältämä tieto on tutkimuksen kannalta tärkeää, eikä sen pysyvä säilyttäminen vaaranna henkilötietojen yksityisyyttä.  Pääesikunta valitti asiasta Helsingin hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen 15.3.2016.

Helsingin hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että arkistolaitos on voinut arkistolain 8 §:n nojalla määrätä, mitkä aktiivikäytöstä poistettavat asevelvollisuusrekisteriin kuuluvat asiakirjat tai asiakirjoihin sisältyvät tiedot säilytetään pysyvästi. Arkistolaitoksen tekemä päätös ei myöskään ole perustuslain 10 §:ssä säädetyn yksityiselämää koskevan suojan vastainen.

Arkistolaitos on voinut arkistolain 11 §:n nojalla määrätä, millä menetelmällä pysyvän säilytykseen määrätyt asiakirjat on laadittava ja tiedot tallennettava ja mainitun lain 12 §:n nojalla, missä arkistotiloissa pysyvään säilytykseen tarkoitettuja asiakirjoja on säilytettävä, hallinto-oikeuden perusteluissa todetaan.

Hallinto-oikeuden päätöksestä on mahdollista valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lisätietoja:
pääjohtaja Jussi Nuorteva, Kansallisarkisto, puh. 029 533 7001
hallintojohtaja Anitta Hämäläinen, Kansallisarkisto, puh. 029 533 7025
tutkimusjohtaja Päivi Happonen, Kansallisarkisto, puh. 029 533 7018
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@arkisto.fi

Arkistolaitoksen tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen ja edistää niiden tutkimuskäyttöä. Tehtäviin kuuluu myös alan tutkimus- ja kehittämistoiminta. Tutustu www.arkisto.fi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs