Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kaikille avoin seminaari liitoksien Lappeenrannasta 12.11.

Lappeenrannan kaupunki

Kaikille avoin seminaari liitoksien Lappeenrannasta 12.11.

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 09:39
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa liitetiedostona seminaarin ohjelma sekä linkki kuvaan.)

Lappeenrannan historiatoimikunta järjestää kuntaliitoksia käsittelevän, kaikille avoimen seminaarin keskiviikkona 12.11.2014 klo 17 alkaen Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa. Seminaarissa esiin nousevat Lappeenrannan kuntaliitokset kolmen L:n liitoksesta eli Lappeen, Lappeenrannan ja Lauritsalan kuntaliitoksesta alkaen. 

Seminaari on nimeltään Liitosten Lappeenranta – Kolmen L:n liitoksesta maakunnan keskukseksi. Seminaariin on vapaa pääsy. 

Lappeenrannan kaupungin historiatoimikunnan sihteeri Marja Anttila kertoo, että historiatoimikunta haluaa järjestää seminaarin juuri nyt, kun Etelä-Karjalassa ja Suomessa keskustellaan kuntaliitoksista. 

‒ Seminaarin alustuksissa valotetaan, millaisia kuntarakenteiden muutoksia seudullamme on jo tehty ja esiin nostetaan erilaisia näkökulmia liitosten jälkeisestä elämästä. Lappeenrannan kaupungin historiateosten sarjasta puuttuu kolmen L:n liitoksen jälkeinen ajanjakso eikä teosta ole taloudellisista syistä mahdollista tuottaa lähiaikoina. Historiatoimikunta haluaa kuitenkin välittää tietoa tehdyistä kuntaliitoksista kaikille kiinnostuneille seminaarin välityksellä. Alustuksissa nostetaan esille erilaisia näkökulmia ja aikaa on varattu myös keskustelulle ja kysymyksille, Anttila kertoo. 

Seminaarin avaa historiatoimikunnan puheenjohtaja Tiina Aalto-Huhtinen.  Alustajina ovat historioitsija, Etelä-Karjalan liiton erikoissuunnittelija Anu Talka, Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää, Kimpisen lukiossa historiaa ja yhteiskuntaoppia opettava Niina Hujanen, Lappeenrannan Lyseon lukion oppilas Oona Ahokas ja Lauritsala-Seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas

Anu Talkan aiheena on maakuntaamme kohdistuneet kuntarakenteen muutokset. Heikki Järvenpää esittää kunnallisen päättäjän näkökulman. Kuntaliitosten johdosta yhdistyvissä kunnissa toimivien koulujen tilannetta pohtivat Niina Hujanen ja Oona Ahokas. Anne-Maija Laukas kertoo Lauritsala-Seuran toiminnasta. 

Seminaari päättyy historiatoimikunnan varapuheenjohtaja Antti O. Arposen esittämiin päätössanoihin. Tilaisuudessa voi myös ostaa kaupungista kertovia teoksia. 

Lappeen kunnan, Lappeenrannan kaupungin ja Lauritsalan kauppalan liitos Lappeenrannan kaupungiksi tapahtui 1.1.1967. Nuijamaalaisista tuli lappeenrantalaisia vuonna 1989, joutsenolaisista vuonna 2009 ja Ylämaan kunta liittyi Lappeenrantaan vuonna 2010. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki, kansliasihteeri Marja Anttila
puh. 040 740 4226
marja.anttila@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs