Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Jukka Virtasen Albatrossi ja Heiskanen tulee ensi-iltaan 24.6.2015

Lappeenrannan kaupunki

Jukka Virtasen Albatrossi ja Heiskanen tulee ensi-iltaan 24.6.2015

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 11:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kesäteatterin yleistoiminnasta, kahvilapalveluista ja kokonaisuuden kehittämisestä vastaa Kehruuhuone

Jukka Virtasen Albatrossi ja Heiskanen tulee ensi-iltaan 24.6.2015

Yksi Suomen suosituimmista musiikkinäytelmistä Albatrossi ja Heiskanen saa ensi-iltansa 24.6.2015 Lappeenrannan kesäteatterissa. 

Mukana on mittava joukko suosikkinäyttelijöitä: muun muassa useista tv- ja elokuvarooleista tuttu Eppu Salminen, Salatut elämät -­tähti Anneli Ranta ja Lappeenrannan oma poika Jarkko Tiainen, joka tunnetaan TV 2:n maalaiskomedioista sekä Kätevä Emäntä -sarjasta. Lappeenrannan kesäteatterista Tiainen muistetaan vuodelta 2001, jolloin hän hurmasi urheilusankari Elmona. Näytelmä Elmo houkutteli tuolloin 10 000 ihmistä Linnoituksen katsomoon. 

− Se oli hieno kesä. Meillä oli hyvä henki porukassa, kaikki toimi tosi hyvin ja yleisökin tuntui tykkäävän. Myös Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijä Samuli Punkka oli mukana, silloin harrastajana. 

Veneilyä harrastava Tiainen palaa kotikaupunkiinsa ja Saimaalle aina mielellään. 

− Hyvältä tuntuu tulla taas Linnoitukseen, joka alueena on hieno. Kesäteatterissa on tehty panostuksia mukavuuteen ja katsomokin on katettu, ettei tarvitse yleisön sateen sattuessa kastua. Kyllähän se niin on, että kotikaupunki on aina kotikaupunki ja Saipaa kannatan, ei siitä mihinkään pääse. 

Kesäteatterinäytelmän lippujen myynti ja kesäteatterin nettisivut www.lappeenrannankesateatteri.com.avataan maanantaina 17.11.2014. Lippuja myydään Tiketti.fi -lippupalvelusta. Näytelmän tuottaa Komiikkaa kansalle ry, jonka tuottajana toimii näyttelijä Birgitta Putkonen

− Lappeenranta on yksi Suomen hienoimmista kesäkaupungeista ja Linnoitus on mahtava paikka kesäteatterille. Odotan innolla yhteistyötä Kehruuhuoneen kanssa. 

Kehruuhuone vastaa kesäteatterin yleistoiminnasta ja kesäteatterialueen kehittämisestä. Kesäteatterin kahvilan toiminta kuuluu niin ikään Kehruuhuoneen vastuulle. Lappeenrannan kulttuurikoordinaattori Helena Hokkasen mukaan kahvilan uusi nimi on Muonamakasiinin kahvio. Kehruuhuoneen toimitusjohtaja Sari Kaasinen näkee edessään paljon mahdollisuuksia. 

− Kesäteatteri ja Kehruuhuone yhdessä muodostavat Linnoitukseen aivan uudenlaisen kokonaisuuden, joka mahdollistaa monipuolisen tarjonnan. Aiomme tuoda kesäteatteriin, Kehruuhuoneen ohella, kulttuuria ja tapahtumia ilahduttamaan sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden kesälomaa ja vapaa-ajan viettoa. 

Musiikkinäytelmä Albatrossi ja Heiskanen ­sisältää yli 30 Junnu Vainion suosikkilaulua Jukka Virtasen valloittavasti paketoimana. Tuotteliaan legendan Juha ”Junnu” Vainion lauluihin perustuva teksti on kolahtanut suoraan suomalaisten sydämiin. 

− Junnulla oli avaimet suomalaisten tunne-­elämään ja hänen laulujaan lauletaan tippa silmässä, yksin kaksin ja kuorossa, kuvailee ohjaaja Matti Kuikkaniemi

Albatrossia ja Heiskasta on esitetty vuodesta 1992 suurella menestyksellä muun muassa Kotkan Kairossa, Turun Kaupunginteatterissa, Pyynikin Kesäteatterissa, Uudessa Iloisessa Teatterissa, Rovaniemellä, Mikkelissä, Imatralla, Varkaudessa, Hämeenlinnan kesäteatterissa. Nyt esitys nähdään Lappeenrannassa. 

Työryhmä 

Käsikirjoitus: Jukka Virtanen

Ohjaus: Matti Kuikkaniemi

Musiikki: Juha Vainio

Lavastus: Juha Mäkipää

Puvut: Anne Laatikainen

Kapellimestari: Antti Paranko

Muusikot: Aleksi Aromaa, Jussi Liimatainen, Lauri Malin

Näyttelijät: Eppu Salminen, Anneli Ranta, Jarkko Tiainen, Ilkka A Jokinen, Saara Lehtonen, Birgitta Putkonen

Esityksen kesto on noin 2 tuntia, sisältää väliajan.

Kuvapyynnöt:

Tuottaja Birgitta Putkonen, puh. 040 535 0440
birgitta.putkonen@gmail.com

Lisätietoja:

Komiikkaa kansalle ry
Tuottaja Birgitta Putkonen, puh. 040 535 0440
birgitta.putkonen@gmail.com

Kehruuhuone
Toimitusjohtaja Sari Kaasinen, puh. 050 564 0930
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

Lappeenrannan kaupunki
Kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen, puh. 040 736 2022
helena.hokkanen@lappeenranta.fi

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs