Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Joutsenon perinteiset siivoustalkoot pidetään 12.5.2016

Lappeenrannan kaupunki

Joutsenon perinteiset siivoustalkoot pidetään 12.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 09:22
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Joutsenon alueraati järjestää perinteiseen keväiseen tapaan Joutsenon alueen siivoustalkoot torstaina 12.5.2016.

Jo useana vuonna joutsenolaiset ovat tarttuneet haravan varteen ja talkoilla siivonneet omaa aluettaan siistimmäksi yhteisen asumisviihtyvyyden nimissä. Alueen koulut, eri yhdistykset ja toimijat sekä aivan yksittäiset asukkaat ovat yhdessä toteuttaneet Joutsenon alueen siistimistalkoot.

Tuttuun tapaan talkoissa käytettäviä jätesäkkejä saa hakea Joutsenon asiakaspalvelukeskus Winkistä, joka nykyisin sijaitsee Joutsenon kirjaston tiloissa. Jätesäkit toimitetaan kirjastolla heti alkuviikosta eli ma 9.5. alkaen.

Varsinainen talkoopäivä on torstai 12.5. ja kaupungin tekninen toimi hakee täydet säkit pois perjantaina 13.5.

Talkooväen tulee ilmoittaa kaupungin tekniseen toimeen mistä täydet säkit saa noutaa, viimeistään perjantai aamusta, mutta mielellään jo torstain aikana. Yhteyshenkilönä toimii Kirsi Salminen, puh. 040 516 3998.

Joutsenon alueraatilaiset innostavat ja kannustavat joutsenolaiset jälleen, kuten aina aikaisemminkin osallistumaan yhdessä oman alueen asumisviihtyvyyttä nostavaan talkoopäivään.

Kansallisena Siivouspäivän 28.5. Joutsenon torilla tavataan!

- Joutsenon alueen siivoustalkoot ovat tänä vuonna normaalia aikaisemmin, kertoo Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö. – Toukokuun lopulla eli 28. päivänä, joka on kansallinen siivouspäivä, Joutsenon alueraati järjestää Joutsenon torilla yhteisöllisen siivouspäivä -tapahtuman, Haakana kertoo muutoksen taustaa.

Lauantaina 28. päivä klo 10-14 Joutsenon torille ovat tervetulleita kaikki joutsenolaiset pitämään kirpputoria oman pöydän kanssa ilmaiseksi. Mukaan on tulossa myös useita yhdistyksiä kertomaan omasta toiminnastaan ja myymään omia tuotteitaan. Luvassa on myös musiikkiesityksiä sekä lapsille poni talutusratsastusta.

Kansallisen Siivouspäivän vietosta Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki pitää tärkeänä kaupunkilaisten aktivoimista Siivouspäivän ja Ravintolapäivän tapaisten yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen ja siksi kaupunki haluaa edesauttaa näiden tapahtumien järjestämistä.

Lappeenrantalaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä ja Ravintolapäivänä myyntipisteensä kaupungin yleisiin ulkoalueisiin puistoihin ja aukioille ilman eri luvan pyytämistä.

Asukkaiden tulee kuitenkin huomioida seuraavia asioita;

Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com / Ravintolapaiva.com sivustolla

Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä.
Nurmikoita ei saa vahingoittaa.

Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata

Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

Ravintolapäivän osalta pitää huolehtia elintarvikehygieniaan ja ympäristön siisteyteen liittyvistä velvoitteista Lappeenrannan seudun ympäristötoimen edellyttämällä tavalla.

Uusi lupakäytäntö ei koske alueita, joita vuokrataan yleisesti tapahtumatoimintaan, kuten torit, urheilukentät ja vastaavat. Niiden osalta vuokraus ja niiden edellyttämät lupakäytännöt hoidetaan entiseen tapaan.

http://lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Siivouspaiva-ja-Ravintolapaiva

Lisätietoa:

Pia Haakana, Lappeenrannan kaupunki, asukasyhteyshenkilö, puh. 040 5494 740

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs