Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Joukkoliikenteen Waltti-maksujärjestelmä laajenee koko Lappeenrannan alueen linja-autoliikenteeseen 16.8. alkaen

Lappeenrannan kaupunki

Joukkoliikenteen Waltti-maksujärjestelmä laajenee koko Lappeenrannan alueen linja-autoliikenteeseen 16.8. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Joukkoliikenteen Waltti-maksujärjestelmä otetaan käyttöön 16.8.2016 alkaen koko Lappeenrannan alueen linja-autoliikenteessä, kaupungin ostamilla linja-autovuoroilla. Samalla hinnoittelu muuttuu vyöhykepohjaiseksi. 

Waltti-järjestelmään siirtymisen yhteydessä Lappeenrannan linja-autoliikenne jaetaan neljään vyöhykkeeseen: A-vyöhyke kattaa Lappeenrannan keskustaajaman alueen, B-vyöhyke Joutsenon, Nuijamaan, Vainikkalan ja Pulsan alueen, C-vyöhyke Ylämaan alueen ja D-vyöhyke Imatralle ulottuvan liikenteen. Imatralle Waltilla on voinut matkustaa jo kesäkuusta alkaen. 

Matkan hinta määräytyy eri ikä- ja käyttäjäryhmille sen mukaan, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Jos matkustaa yhden vyöhykkeen sisällä, hinta on sama kuin keskustaajaman alueen paikallisliikenteessä eli vyöhykkeellä A. 

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari kertoo, että kaupunki haluaa hinnoittelulla edistää säännöllistä työ-, koulu- ja asiointiliikennettä. 

– Kahdella tai kolmella vyöhykkeellä matkustukseen oikeuttavan kausilipun hinta on selvästi alhaisempi kuin matkan pituus edellyttäisi. Sen sijaan vyöhykepohjaiset kertalippujen hinnat vastaavat nykyisiä, keskimääräisiä kilometritaksan mukaisia hintoja, Nakari selvittää.  

Waltin arvolipulla tehdyt matkat ovat selvästi kertalippua edullisempia. Arvolipulle voi ladata haluamansa summan: minimilataus on viisi euroa ja maksimilataus 500 euroa.   

Uuden maksujärjestelmän ansiosta myös keskustaajaman ulkopuolella matkustavat saavat Waltin erityisetuja käyttöönsä: hiljaisen ajan hinnat tulevat voimaan, 7-16-vuotiaat matkustavat edullisella juniorihinnalla, alle 7-vuotiat matkustavat veloituksetta aikuisen seurassa ja veteraanilippu on ilmainen. 

Maaseutuliikenteen kalusto ei mahdollista lastenvaunujen tai rollaattorin nostamista auton matkustamotilaan, joten lastenvaunujen tai rattaiden kanssa liikkuville ei voida luvata ilmaista matkaa, kuten paikallisliikenteessä on sovittu. Lastenvaunut tai rollaattori voidaan kuitenkin kuljettaa kasattuna esimerkiksi bussin tavaratilassa. 

Maaseudun kutsutaksiliikenteessä kertalipun hinta on matkasta ja ikäryhmästä riippumatta viisi euroa matkalta. 

Birgitta Nakari opastaa, että Waltti-auton tunnistaa etuikkunan oranssista W-kilvestä. Näissä autoissa voi maksaa myös Matkahuollon korteilla, mutta tehdä vain Waltin lisälatauksia. 

– Pitkän matkan pikavuorot, jotka ajavat Lappeenrannan läpi tai lähtevät täältä tai saapuvat tänne, eivät kuulu Waltti-järjestelmään. Imatralaiset voivat käyttää Lappeenrannan Waltin arvokorttia, mutta eivät voi ostaa kausilippuja, koska Waltti ei ole Imatralla käytössä. 

Waltin lisälatauksen voi nyt tehdä myös netissä 

Nykyisin Waltin lisälatauksenkin voi tehdä netissä, josta lataus siirtyy kortille linja-auton maksupäätteellä. 

Waltti maksujärjestelmään kuuluvat kertaliput ja Waltti-matkakortille ladattavat arvolippu sekä 30 päivän kausilippu. 

Waltti-matkakortin ja siihen ladattavan arvo- ja kausilipun sekä lisälatauksen voi hankkia netistä osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi/, kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä, Joutsenon kirjastosta ja Skinnarilan kampuskauppa Aalefista.

Koska opiskelijoiden on esitettävä voimassa oleva opiskelijakortti tai läsnäolotodistus lippuja ostaessaan, ei netin kautta ostaminen onnistu. Siksi opiskelijat hankkivat Waltti-korttinsa kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkistä, Joutsenon kirjastosta tai kampuskauppa Aalefista. 

Waltti-matkakorttipohja maksaa viisi euroa. Korttirungolla voi olla samaan aikaan: arvolipussa arvoa sekä kausiosiossa yksi käytössä jo oleva 30 päivän kausilippu ja yksi aloittamaton kausilippu. 

Waltti maksujärjestelmä otettiin käyttöön ensiksi Lappeenrannan paikallisliikenteessä eli keskustaajaman numeroiduilla bussilinjoilla tammikuussa 2016.


KUVATEKSTI:

Imatralle Waltilla on voinut matkustaa jo kesäkuusta alkaen. Waltti-auton tunnistaa etuikkunan oranssista W-kilvestä. Kuva Suvi Niemi.

 

Lisätietoja:
Liikenneinsinööri Birgitta Nakari
puh. 040 502 5263
birgitta.nakari@lappeenranta.fi 

http://www.lappeenranta.fi/fi/Kartat-ja-liikenne/Waltti-matkaliput-ja-hinnat

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs