Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Jäätalvi alkoi kolme viikkoa tavanomaista myöhemmin

Ilmatieteen laitos

Jäätalvi alkoi kolme viikkoa tavanomaista myöhemmin

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitoksen jääpalvelu aloitti maanantaina 28.12. jäätilanteen päivittäisen seurannan. Tämän talven ensimmäinen jäätiedotus julkaistiin keskiviikkona 23.12., kun Saimaalle annettiin ennakkotieto liikennerajoituksista.

Saimaan liikennerajoitukset astuivat voimaan maanantaina 28.12., jolloin myös annettiin ennakkotieto Perämerelle 2.1.2016 voimaan tulevista liikennerajoituksista. Ensimmäinen jäänmurtaja aloittaa torstaina avustustoiminnan Perämerelle.

Mikäli jäätalvea alkua arvioidaan jäätiedotusten aloittamispäivän mukaan, niin talvi alkoi tavanomaista lähes kolme viikkoa myöhemmin. Viime jäätalvi puolestaan alkoi noin 18.12.

”Tällä hetkellä ohutta kiintojäätä on Perämeren pohjoisosan saaristossa. Etelämpänä Perämerellä ja Merenkurkussa on saaristossa ohutta uutta jäätä ja jäätä muodostuu koko ajan lisää. Saimaalla ohutta jäätä on pohjoisosissa”, jääasiantuntija Jouni Vainio kertoo.

 

Pakkasten jatkuessa jäätä muodostuu nopeasti, mutta jääasiantuntija toppuuttelee jäille menijöitä: ”Jäille ei vielä kannata mennä, syksyinen, kunnon pakkasella syntynyt teräsjää kantaa kävelijän viisisenttisenä, mutta turvalliseen liikkumiseen jäällä tarvitaan vähintään kymmenen senttimetriä teräsjäätä. Ellei ole varma kantaako jää, niin on viisainta olla lähtemättä jäälle”, Vainio muistuttaa.

Lisätietoja:

Jääasiantuntija Jouni Vainio, puh. 041 501 5359, jouni.vainio@fmi.fi

Jäätilanne: http://ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne

 

 

 

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Lisätietoa Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 029 539 2231

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs