Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finalistit selvillä

Suomen Leipuriliitto ry

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finalistit selvillä

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 11:38
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto ry

Suomen Leipuriliitto ry julisti tammikuussa kilpailun, jonka tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Kilpailun finalistit ovat nyt selvillä ja finaali käydään Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka -messuilla perjantaina 28.10.2016.

Ideana on, että tammikuusta 2017 lähtien kaikki Suomen Leipuriliiton jäsenyritykset voivat halutessaan valmistaa kilpailun voittajaleivosta myyntiin juhlavuoden kunniaksi. Kaikilla Suomen Leipuriliitto ry:n jäsenyrityksillä ja henkilöjäsenillä oli mahdollisuus osallistua kilpailuun kahdella reseptillä/tuotteella. Vain yksi resepti/tuote saattoi kuitenkin päästä loppukilpailuun. Kilpailuun osallistuvien reseptien oikeudet ovat Suomen Leipuriliitolla.

Finalistit valitsi ammattilaistuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi kondiittorimestari Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy) ja muut jäsenet olivat kondiittorimestari Toni Rantala (Konditoria pH7 Oy, kondiittorimaajoukkueen valmentaja, Vuoden kondiittori 2003), kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, (Royal Bakery Oy, leipurimaajoukkueen valmentaja, Vuoden Kondiittori 2011), kondiittorimestari Mika Parviainen (Valio Oy) ja kondiittorimestari Ossi Aalto (Condite Oy).

Leipuriliittoon tulleista ehdotuksista tuomaristo karsi loppukilpailuun kahdeksan (8) finalistia. Tuomaristo teki valinnat nimettöminä saamistaan resepteistä, joissa ei ollut näkyvissä yritysten/tekijöiden nimiä, eikä raaka-aineiden tuotemerkkejä. Jokaiseen reseptiin oli liitetty myös tuotteen kuva. Arvioinnin perusteita olivat ulkonäkö, teemanmukaisuus (suomalaisuus ja kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus sekä myös maku siltä osin kuin se oli pääteltävissä reseptistä. 

Finaalissa ovat tuotteet seuraavista jäsenleipomoista tai henkilöjäseniltä:

-          Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Pohjolan tumma yö

-          Hanna Oinonen, Tampere: Lehmipolku

-          Huovisen Leipomo, Timo Kyllinen Oy, Oulu: Hangenkierä

-          Konditoria Galette Ky, Kotka: Kuura

-          Marian Konditoria Oy, Helsinki: Sininen ja valkoinen

-          Pulla-Pirtti Oy, Oulu: Lumipallo

-          Reijo Heinonen, Kangasala: Suomi 100 v. leivos

-          Ramin Konditoria, Mikkeli: Itsenäinen mustikka

Finaalistileivosten kuvat ovat alempana tämän tiedotteen liitteenä.

Leivoskilpailun finaali käydään perjantaina 28.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka-messuilla Unelmakakut-areenalla alkaen kello 16.00.  Finaalin juontaa Saija Palin. Finaalissa tuotteiden arviointiperusteina ovat: maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus (suomalaisuus ja kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus. Kilpailun säännöt löytyvät Suomen Leipuriliiton kotisivuilta osoitteesta www.leipuriliitto.fi. 

 Mauste-Sallinen Oy toimii tapahtuman yhteistyökumppanina.

Lisätiedot: Suomen Leipuriliitto ry, toimitusjohtaja Mika Väyrynen, p. 0400 887 761

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs