Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Iso Kiltti Jättiläinen nousee koko perheen sankariksi Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Lappeenrannan kaupunki

Iso Kiltti Jättiläinen nousee koko perheen sankariksi Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 13:06
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Sekä lapsille että aikuisille suunnattu näytelmä Iso Kiltti Jättiläinen saa ensi-iltansa Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 21.3.2015. Riemastuttava esitys tarjoilee paitsi huumoria, ihmeitä ja vaarallisia tilanteita myös pohdittavaa oikeudentunnosta, inhimillisyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä sekä sankaruudesta. 

− Iso Kiltti Jättiläinen käsittelee monia itselleni tärkeitä teemoja. Oman tiensä valitseminen ja seisominen sen takana mihin uskoo, yhdistää näytelmän päähenkilöitä: pientä Sohvi-tyttöä ja Isoa Kilttiä Jättiä. Aina on mahdollista tehdä ratkaisu, jonka kokee oikeaksi, vaikka se olisi yleistä mielipidettä tai perinteistä toimintatapaa vastaan, korostaa ohjaaja Lija Fischer. 

Myös erilaisuuden hyväksyminen ja inhimillisyyden näkeminen ovat tärkeitä teemoja Fischerille. Aidon kohtaamisen ja vuorovaikutuksen mahdollisuus on olemassa, jos ei jää kiinni siihen, miltä joku näyttää tai millaista murretta toinen puhuu. Fischer mainitsee yhtenä teemana sankaruuden. Pikkutyttö ja jättiläinen nousevat sankareiksi ja samalla kyseenalaistavat perinteisen käsityksen siitä, kuka voi olla sankari. 

− Väittäisin, että ihan kuka tahansa meistä joka uskaltaa ajatella omilla aivoillaan, nähdä pintaa syvemmälle ja tehdä jotain asioille jotka pelottavat tai tuntuvat vääriltä voi nousta sankariksi. 

Ison Kiltin Jättiläisen maailma on ylistys mielikuvitukselle. Tarina kuljettaa jättiläisten maasta unien laaksoon ja sieltä kuningattaren palatsiin. Teksti on hulvattoman hauska, vaikkakin käsittelee myös vakavia aiheita, kuten tuntemattoman pelkoa ja väkivallan uhkaa. Juonessa mukana pysymisen ja pelottavien asioiden takia teatteri suosittelee esitystä yli 5-vuotiaille. 

Pääroolissa vierailee Henna Tanskanen, skenografia on Tinja Salmen käsialaa, valosuunnittelusta vastaa Timo Hämäläinen ja äänisuunnittelusta Pauli Riikonen. Valloittavat nukketeatterihahmot heräävät henkiin Maija Linturin käsittelyssä. 

− Olen erityisen innostunut työskentelystä Maija Linturin kanssa. Hän on ollut työparini sekä Lappeenrannassa että Helsingin kaupunginteatterissa. Nukketeatteri antaa mahdollisuuksia tuoda näyttämölle mitä uskomattomimpia olentoja, kuten pelottavan painajaisunen Pahnarääkän. Muutenkin työryhmä on loistava, ja Henna Tanskanen on juuri oikea näyttelijä Sohvin rooliin, kertoo Fischer. 

Lisätietoja tiedotusvälineille: 

Ohjaaja Lija Fischer, puh 046 810 4270
lija.fischer@gmail.com

Näyttelijä Henna Tanskanen
henna.henna.tanskanen@gmail.com

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs