Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hyvä työ - Pidempi työura -hanke laajenee Työturvallisuuskeskuksen vetämänä

Teknologiateollisuus ry

Hyvä työ - Pidempi työura -hanke laajenee Työturvallisuuskeskuksen vetämänä

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 09:46
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden Hyvä työ – Pidempi työura –hanke laajenee uusille toimialoille. Hankkeeseen osallistuneiden yritysten saamia hyviä tuloksia työhyvinvoinnin kehityksessä halutaan levittää nyt teknologiateollisuuden ulkopuolisiin yrityksiin. Vetovastuun siirto Työturvallisuuskeskukselle mahdollistaa työkalujen ja toimintamallin käyttöönoton kaikilla aloilla.

Hankkeen tavoite edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä yrityksissä on tuottanut hyviä tuloksia.

Työhyvinvointihanke on parantanut erityisesti alle 35-vuotiaiden ja yli 54-vuotiaiden työntekijöiden työhyvinvointia ja työssä viihtymistä. Tulokset osoittavat, että koko aineistossa työhyvinvoinnin osa-alueista kehittyivät parhaiten asenteet ja motivaatio. Merkittävää parannusta tapahtui osaamisen, asenteiden ja työn alueella, kuten myös työkyvyssä ja työhyvinvoinnissa. Työhyvinvointi on työntekijäryhmällä lähtötasoisesti matalammalla tasolla kuin toimihenkilöammateissa. Tuloksia on saatu kuitenkin aikaan molemmissa henkilöstöryhmissä.

Hanke on myös parantanut työntekijöiden luottamusta työnantajaa kohtaan.

"Hanke on tuottanut loistavia tuloksia. Olen tyytyväinen siihen, että hanke, siinä kehitetyt työkalut ja mukana olleiden yritysten hyvät käytännöt, tulevat nyt kaikkien yritysten hyödynnettäviksi toimialasta riippumatta. Haluamme ojentaa hankkeen avaimet TTK:lle", Teknologiateollisuuden apulaisjohtaja Ari Sipilä sanoo.

”Otamme avaimet vastaan. Hankkeen työkalut ovat hyvä lisä työelämän kehittämisen palveluihimme”, Työturvallisuuskeskuksen kehittämispäällikkö Ville Saarikoski kertoo.

Hyvä työ – Pidempi työura -hanke ja sen pilottiyritys Oy SKF Ab palkittiin Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston järjestämässä hyvien käytäntöjen kilpailussa 2013.

Mukana hankkeessa ovat olleet Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä Uusi Insinööriliitto UIL ry.

Työturvallisuuskeskus on työmarkkinakeskusjärjestöjen hallinnoima toimisto tavoitteena parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta edistämällä turvallisuutta, terveellisyyttä, yhteistyötä ja hyvää esimiestyötä.

Lisätietoja:

Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö, Työturvallisuuskeskus TTK, p. 040 5927 036
Ari Sipilä, apulaisjohtaja, Teknologiateollisuus ry, p. 040 7339 688

Hankkeen kotisivut: www.tyohyvinvointi.info

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs