Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hotel Atlas valittiin Vuoden Murre -palkinnon saajaksi

Restel Hotel Group

Hotel Atlas valittiin Vuoden Murre -palkinnon saajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2013 klo 10:36
Julkaisija: Restel Hotel Group

Oulun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Suma ry on valinnut Vuoden Murreksi kuopiolaisen Hotel Atlaksen. Murre-palkinto myönnetään kahden vuoden välein myönteiselle ja ajankohtaiselle murreteolle, ja sen vastaanottajana voi olla henkilö, ryhmä tai ilmiö.  

Hotel Atlas Kuopio tarjoaa kotisivunsa suomen, englannin ja venäjän kielen lisäksi myös Savon murteelle käännettynä. Kotisivujen murteelle kääntämisestä on vastannut savon kielen kääntäjä, toimittaja Olavi Rytkönen. Hotellin asiakkaat voivat myös ripustaa huoneidensa oviin ”Elä häirihe, tiällä muataan” tai ”Tiällä vois vähä näyttää imuria” -infokyltit. 

Valitsijaraadin mielestä Savon murteella kirjoitetut sivut herättävät huomiota, hauskuuttavat ja osoittavat, että hyvinkin nykyaikaisissa asioissa voidaan käyttää murretta. Sivut ovat erinomainen osoitus murteiden käytön mahdollisuuksista. 

”Murre-palkinnon saaminen on meille suuri kunnia”, kertoo Hotel Atlaksen hotellijohtaja Kristiina Hartikainen. ”Halusimme korostaa kotisivujemme kääntämisellä hotellin merkittävää osaa Kuopion historiassa ja tuoda näin myös esille savolaisuutta”, jatkaa Hartikainen. 

Murre-raadissa istuivat Oulun yliopiston suomen kielen professori Harri Mantila, lehtori emerita Marketta Harju-Autti sekä kolme Suma ry:n hallituksen edustajaa. 

Vuoden Murre -palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet Maajussille morsian -sarjan ensimmäisen tuotantokauden maajussit (2007), hiihtäjä Sami Jauhojärvi (2009) ja Napapiirin sankarit -elokuvan tuottajaryhmä (2011).

Lisätietoja:

Kristiina Hartikainen, Hotellijohtaja, 050 597 9494, kristiina.hartikainen@restel.fi

Hotel Atlas Kuopio, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio

www.hotelatlas.fi

 

Liisa Pekkala

Suma ry:n hallituksen puheenjohtaja, lpekkala@paju.oulu.fi, 0504006205

 

 

Restel Hotel Group

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli 8 000 huonetta, ja noin 260 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2011 oli 379,8 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketjut.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs