Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hoitopaikanvalinta.fi esittelyssä Terve-SOS -tapahtumassa 18.-19.5.2016

Kela

Hoitopaikanvalinta.fi esittelyssä Terve-SOS -tapahtumassa 18.-19.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 14:45
Julkaisija: Kela

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste esittelee www.hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelua Suomen suurimmassa sosiaali- ja terveysalan koulutustapahtumassa Terve-SOS:issa.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Kansalaisia, terveydenhuollon työntekijöitä ja viranomaisia palveleva sivusto tarjoaa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla, potilaan oikeuksista ja hoitokustannusten korvauksista. Palvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Tietopankki kansalaisille ja terveydenhuollon ammattilaisille

Hoitopaikanvalinta.fi on ensimmäinen valtakunnallinen verkkopalvelu, jossa on kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta. Terveydenhuollon ammattilaisille on verkkopalvelussa oma osionsa, johon on koottu tietoa esimerkiksi ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta ja valtion korvauksesta sekä potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

– Hoitopaikanvalinta.fi auttaa kysymyksissä, jotka liittyvät terveydenhuollon valinnanvapauteen Suomessa tai terveyspalvelujen käyttämiseen kansainvälisissä tilanteissa, sanoo yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta. – Verkkopalvelu on erinomainen apu myös terveydenhuollon ammattilaisille, jotka voivat hyödyntää tietoja omassa työssään sekä opastaa potilaitaan käyttämään verkkopalvelua.

Neuvoja terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste neuvoo asiakkaita niin terveyspalvelujen käyttämisessä ulkomailla kuin Suomeen tulevien potilaiden terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Yhteyspisteessä vastataan kuukausittain noin 200 puheluun ja päivittäin noin viiteen sähköpostitiedusteluun.

Terve-SOS -tapahtumassa kävijät voivat tutustua yhteyspisteen toimintaan ja Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun Seinäjoki Areenallla osastolla 34.

Lisätietoja medialle:
Annamari Qvist, viestintäsuunnittelija, Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, puh. 050 551 8498, etunimi.sukunimi@kela.fi

Lisätietoja asiakkaalle:

www.hoitopaikanvalinta.fi

www.vardenhetsval.fi

www.choosehealthcare.fi

Kelan viestinnän puhelinpalvelu medialle puh. 040 733 5221, arkisin klo 9-16
viestinta@kela.fi


Kelan tilasto- ja tietovarastoryhmän puhelinpäivystys medialle puh. 050 5517 960, arkisin klo 9-16
tilastot@kela.fi

 
Mediainfo on Kelan taustoittava uutiskirje medialle.
Tilaa kerran kuussa ilmestyvä mediainfo osoitteessa www.kela.fi/uutiskirje

Viestinnän yhteystiedot verkossa
www.kela.fi/viestinta

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs