Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Heurekaan avautuu toiminnallinen pyörätuolirata

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekaan avautuu toiminnallinen pyörätuolirata

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 14:48
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Kesäkuussa tiedekeskus Heurekan ulkonäyttelyalueelle tiedepuisto Galileihin avataan Invalidiliiton kanssa yhteistyössä suunniteltu pyörätuolirata.

Kaupunkiympäristöä mukulakivineen ja kiveyksineen muistuttavalla radalla kuka tahansa pääsee kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista. Radalla voi testata muun muassa, miten näppärästi suoriutuu pyörätuolin kanssa arkipäiväisistä haasteista, kuten tasoeroista, ovista ja kynnyksistä.

Rata auttaa ymmärtämään esteettömyyden tärkeyttä ja pyörätuolilla liikkuvien haasteita arjen ympäristössä. Parinkymmenen metrin mittaisella radalla voi liikkua kaksi pyörätuolia yhtä aikaa.

- Radan kautta pystymme antamaan kävijöille kokemuksen siitä, että joissakin tilanteissa saavutettavuus voi olla aito ongelma. Pyörätuoliradalla liikkuminen voi olla monelle silmiä avaavaa, Heurekan toiminnanjohtaja Tapio Koivu sanoo.

Esteettömyys ja saavutettavuus ovat tiedekeskuksessa tärkeitä suunnittelukriteerejä.

- Heurekassa kokemusten tarjoaminen kaikille on hyvin tärkeä asia. Kun tiedekeskuksessa on helppo liikkua, vierailijat ovat pykälän lähempänä kokemuksellisuutta, Koivu toteaa.

Pyörätuoliradan avajaisten yhteydessä julkaistaan tuoreita tutkimustuloksia suomalaisten asenteista esteettömyyttä kohtaan. Invalidiliiton tilaamasta tutkimuksesta selviää, että suomalaiset suhtautuvat esteettömyyteen ja sen edistämiseen erittäin myönteisesti. Kyselyyn vastasi 1 356 suomalaista, ja otos edustaa täysi-ikäisiä suomalaisia iän ja sukupuolen mukaan painotettuna.

- On äärimmäisen hienoa nähdä, että suomalaiset pitävät esteettömyyttä näin tärkeänä. Kun väestö ikääntyy, tarvitsemme huomattavasti enemmän esteettömiä asuntoja kuin mitä nyt on tarjolla. Tutkimuksesta käy ilmi, että esteettömyyttä pidetään tulevaisuutta ennakoivana ja kaikkia hyödyttävänä asiana, toteaa Marika Nordlund, vt. johtaja Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEstä.

Pyörätuoliradan avajaisia vietetään ma 20.6. klo 13–15 Tiedekeskus Heurekan ulkonäyttelyalueella. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Mikko Myllykoski
Elämysjohtaja
+358 40 9015 244
mikko.myllykoski@heureka.fi

Marika Nordlund
vt. johtaja Invalidiliiton Esteettömyyskeskus
+358 50 4923020.
marika.nordlund@invalidiliitto.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs