Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Helmikuun liikuntakummi Emma Terho kannustaa arkiliikuntaan

Kirkon tiedotuskeskus

Helmikuun liikuntakummi Emma Terho kannustaa arkiliikuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2016 klo 11:13
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Vuosi 2016 on Liikkuvan seurakunnan juhlavuosi. Kuukausittain julkistetaan liikuntakummi, joka rohkaisee suomalaisia astetta liikkuvampaan elämäntapaan ja kannustaa liikunnan lisäämistä seurakuntatyöhön.

Helmikuun liikuntakummina on jääkiekkoilija ja olympiamitalisti Emma Terho. Hän kannustaa lisäämään päivittäistä arkiliikuntaa esimerkiksi vaihtamalla hissi portaisiin ja lyhyt automatka kävelyyn tai pyöräilyyn.

Emma Terho kertoo, että kahden pienen lapsen äitinä liikunta on hänelle tärkeää.

”Lähdin mukaan Liikkuva seurakunta -kampanjaan, koska liikunta kuuluu kaikille ihmisille. Seurakunta puolestaan on toimija, johon kuuluu eri taustaisia ihmisiä, joita liikunta voi yhteisen kielen tavoin yhdistää.”

”Liikunta tuo hyvää mieltä ja esimerkiksi pelit ja yhteinen tekeminen kavereiden kanssa on myös tärkeä yhteisöllinen asia”, Emma Terho muistuttaa.

Vapaaehtoisen kummin tehtävänä on toimia liikkuvamman seurakunnan sanansaattajana. Tärkeintä on innostaa sekä seurakuntien työntekijöitä että seurakuntalaisia liikunnan ja urheilun iloon.

Emma Terhon videotervehdys

Tänä vuonna tulee 30 vuotta siitä, kun kirkko, valtio ja valtakunnalliset liikuntajärjestöt aloittivat aktiivisen yhteistyön. Juhlavuoden avasi tammikuun liikuntakummi Arvi Lind.

Liikkuva seurakunta -hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella veikkausvoittorahoista 2014–2016. Suomen NMKY:n urheiluliiton ja kirkkohallituksen yhteistyökumppaneita ovat Valo, Suomen Icehearts ja Suomen Latu sekä Invalidiliitto osana Kirkon saavutettavuusohjelmaa.

Lisätiedot:
Janna Granholm, Liikkuva seurakunta -hankkeen projektipäällikkö, p. 0400 384 832, janna.granholm@ymca.fi
Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyö, p. 050 4391 968, mikko.makela@evl.fi
Emma Terhon valokuva uutisen liitteenä (Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki)
Liikkuva seurakunta
Liikkuva seurakunta Facebookissa

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs