Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Heila-pentu vahvistaa aseiden ja räjähteiden valvontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla (+kuvalinkki)

Tulli

Heila-pentu vahvistaa aseiden ja räjähteiden valvontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla (+kuvalinkki)

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 09:45
Julkaisija: Tulli

Tulli sijoittaa ase- ja räjähdekoiran Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Tehtävään on valittu puolivuotias labradorinnoutajan pentu Heila. Ase- ja räjähdekoira on käytössä koko maassa.

Heila on Tullin ensimmäinen aseiden ja räjähteiden etsintään erikoistunut koira. Aseiden, amputarvikkeiden ja räjähteiden valvonnan tehostaminen on tarpeen kansainvälisen turvallisuustilanteen muutoksen takia. Tulli on tehnyt viime vuosina Helsinki-Vantaan lentoasemalla nettikaupan ostosten, matkustajakoneiden matkatavaroiden ja lentorahdin joukosta noin 300 aseisiin, aseiden osiin, ampumatarvikkeisiin ja räjähteisiin sekä niiden lähtöaineisiin liittyvää löytöä. Osa löydöistä on ollut Tullin arvion mukaan erittäin vaarallisia.

Heila-pennun koulutusta koordinoi Tullin koirakoulu. Koiran koulutus alkoi kesäkuussa sosiaalistamis- ja hallittavuusharjoittelulla. Se jatkui aseiden ja patruunoiden tunnistamisharjoituksilla. Varsinainen aseiden ja räjähteiden etsintäkoulutus alkaa tammikuussa 2017 poliisikoiralaitoksella.

Heilan ohjaaja koulutetaan Tullin räjähdeasiantuntijaksi. Ohjaajan koulutus alkaa lokakuussa räjäyttäjäkurssilla puolustusvoimien Pioneerikoulussa Lappeenrannassa. Tulli tekee yhteistyötä ase- ja räjähdevalvonnassa muiden lainvalvontaviranomaisten sekä sotilasviranomaisten kanssa.

Lisätietopyynnöt viestinnän mediapalvelun kautta, p. 0295 527 150

Liitetiedostot

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 200 henkilöä.

Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs