Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hämeenlinna houkutteli microsoftilaisia

Linnan Kehitys Oy

Hämeenlinna houkutteli microsoftilaisia

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 09:15
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Linnan Kehitys Oy esitteli Hämeenlinnan työpaikkojen-, yrittämisen ja asumisen mahdollisuuksia tiistaina 23.8. Espoossa järjestetyssä rekrytointitapahtumassa. Tapahtuma järjestettiin Microsoftin eri toimipaikoista irtisanotuille eri alojen osaajille. Paikalla kävi järjestäjän ilmoituksen mukaan yli 500 henkilöä. Näytteilleasettajia Microsoftin talossa oli 70. Hämeenlinna oli mukana näytteilleasettajana ainoana kaupunkiedustajana. Kantavana teemana oli muistuttaa Hämeenlinnan sijainnista kasvukäytävän keskipisteestä.

- Töitä ei enää nykypäivänä tehdä toimistoissa kahdeksasta neljään. Hämeenlinnasta käsin on perheen molempien aikuisten helppo tehdä etätöitä ja liikkua tarpeen mukaan moottoritietä molempiin suuntiin. Pisteellä käytiin koko päivän vilkasta keskustelua ja saimme heräteltyä kävijöitä miettimään Hämeenlinnaa vahvana vaihtoehtona, kertoo sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen Linnan Kehityksestä.

Microsoftilta vapautuu IT-osaajien lisäksi resursseja esimerkiksi myynnistä ja markkinoinnista, taloushallinnosta ja erilaisista tuotekehitys- ja laadunvalvontatehtävistä. Linnan Kehitys kartoitti etukäteen suurimmilta hämeenlinnalaisilta yrityksiltä työntekijätilannetta ja muita työllisyyttä edistäviä tarpeita.

- Mahdollisista avoimista työpaikoista saatiin tiedot neljästä yrityksestä. Uskon, että onnistuimme löytämään tarpeita vastaavia osaajia yrityksille, kertoo sijoittumispalveluiden asiantuntija Mika Kannisto Linnan Kehityksestä.

Paikan päälle Espooseen lähti myös hämeenlinnalainen Ambientia

- Päätavoitteena meillä oli Ambientian tunnettuuden parantaminen ja yleiset rekrytointimarkkinoinnilliset sekä verkostoitumistavoitteet muiden firmojen kanssa ja näissä varmasti onnistuimme, HR Specialist Minna Luiro Ambientiasta kertoo. 

- Messuilla vallitsi kansainvälinen ilmapiiri ja pisteellämme kävi niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia tekijöitä. Muutamien kanssa keskusteltiin myös uuden yrityksen perustamisesta Hämeenlinnaan. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen päivän antiin. Onnistuimme luomaan positiivista mielikuvaa kaupungista esittäytymällä normaalista poikkeavassa ympäristössä, Kannisto kertoo.

Tapahtuman taustalla on Microsoftin Polku ohjelma, joka perustettiin vuoden 2015 irtisanomisten pohjalta. Polun tarkoitus on tukea irtosanottuja yrittäjyyteen, uudelleen kouluttautumiseen ja lisätä yhteistyötä työnantajiin. 2015 irtisanotuista 2300:sta on noussut 150 startup yritystä.

 

Lisätietoja:

Linnan Kehitys Oy, Mika Kannisto, puh. 040 451 3513, mika.kannisto@linnan.fi 

KUVA: Linnan Kehityksen Mika Kannisto Hämeenlinnan esittelypisteellä

Liitetiedostot

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs