Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hallituksen kärkihankkeet kannustavat naisten yrittämistä

Suomen Yrittäjänaiset

Hallituksen kärkihankkeet kannustavat naisten yrittämistä

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 09:49
Julkaisija: Suomen Yrittäjänaiset


Hallitus päivitti yrittämistä ja työllistämistä edistäviä kärkihankkeitaan.  Tavoitteena on luoda 110 000 uutta työpaikkaa ennen muuta yrittämistä kannustamalla.

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander pitävät hallitusohjelman kärkitavoitteita hyvinä linjauksina. Näitä ovat julkisen talouden suitsiminen, sääntelyn purkaminen ja veroruuvin höllääminen, josta esimerkkinä on yrittäjävähennyksen voimaantulo vuoden 2017 alusta.

Liitto pitää naisten yrittämistä ja työllistämistä tukevina linjauksina myös nyt tehtyjä päätöksiä, joissa helpotetaan ensimmäisen työntekijän palkkaamista ja parannetaan itsensä työllistäjän sosiaaliturvaa.
– Koska uudet työpaikat ovat syntyneet viime vuosina pk-yrityksiin ja pienyrityksiin, on hyvä, että nyt kokeillaan yksinyrittäjän tukipakettia laajentamalla työttömyysetuuksien käyttöä esimerkiksi palkkatuen tai starttirahan avulla. Positiivista on myös se, että rekrytointi voi tapahtua avoimilta markkinoilta, Estlander painottaa.

Silanderin mukaan itsensä työllistäjien sosiaaliturvaan on jo korkea aika hioa parannuksia.
 – Palkkatyön ja yrittämisen välissä liikkuminen on jatkossa yhä yleisempää ja siksi on välttämätöntä, että työttömyysturvajärjestelmään tehdään selvityksen pohjalta tarvittavia muutoksia. Tärkeätä on myös, että sivutoimisen yrittäjyyden aloittaminen työttömänä sujuvoittuisi. Tämä kannustaa ihmisiä omatoimiseen ja aktiiviseen uuden työn luomiseen.

Myös innovaatio- ja palveluseteli mahdollistavat liiton mukaan sen, että pk-yritykset pystyvät kehittämään palvelujaan. Suurimpana rakenteellisena uudistuksena liitto pitää kuitenkin vauvalaskun eli vahemmuudenkulujen tasaamista sekä työpaikkasopimisen ja Viron veromallin edistämistä.
– Sipilän hallitus on tehnyt päätöksen äidin työnantajalle maksettavasta kertakorvauksesta. Se on askel oikeaan suuntaan, kun ottaa huomioon, että yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle noin 17 000 euroa, Estlander vahvistaa.

Marju Silanderin mukaan rohkaisevaa yrittäjyys- ja työllisyyspaketissa on se, että nyt päätetyt lisätoimet on suunnattu mikro- ja pk-yrittäjyyden tukemiseen ja ne mahdollistavat kaikkien halukkaiden yritysten kasvun ja kansainvälistymisen.

 

Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Marju Silander, toimitusjohtaja, p. 050 409 2561

www.yrittajanaiset.fi

Suomen Yrittäjänaiset on vuonna 1947 perustettu valtakunnallinen etujärjestö, joka tekee vaikuttamistyötä yrittäjänaisten hyväksi. Se on naisyrittäjyyden asiantuntemusta edustava itsenäinen kattojärjestö, johon kuuluu liki 70 paikallisyhdistystä ja noin 6 200 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs