Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Hakevoimalaitos palkittiin Vuoden Ohutlevytuotteena Konepaja-messuilla

Tampereen Messut

Hakevoimalaitos palkittiin Vuoden Ohutlevytuotteena Konepaja-messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 12:15
Julkaisija: Tampereen Messut

Uusi Konepaja-messutapahtuma käynnistyi tänään Tampereella. Metalliteollisuuden kone- ja laitemessut yhdessä kansainvälisen Nordic Welding Expon kanssa esittelevät Suomen laajimman kattauksen koneita ja laitteita yli kymmeneen vuoteen. Teknologiateollisuus ry palkitsi avajaispäivänä Vuoden Ohutlevytuotteena 2016 Hakevoimalaitoksen. Konepaja sekä NWE jatkuvat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa torstaihin 17.3. saakka.

Avajaisissa Euroopan teknologiateollisuuden puheenjohtaja ja Fastems Groupin toimitusjohtaja Tomas Hedenborg sekä Katsa Oy:n toimitusjohtaja Timo Salli loivat katsauksen alan näkymiin, nostivat esille digitalisaation merkityksen konepajoille ja puhuivat Konepaja-messujen tärkeydestä paitsi investointien vauhdittajana myös uutena merkittävänä tapahtumana niin Suomen kuin myös muiden Pohjoismaiden osalta. Messuilla on 264 näytteilleasettajaa, joiden päämiehet edustavat yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä.  

Tapahtuman avajaispäivän mediamateriaalit, videot ja kuvat: Tampereen Messujen materiaalipankki
   
Plootu Fennica -palkitut julkistettiin Konepaja-messujen yhteydessä   

Plootu Fennica -kilpailun teollisuussarjan voittajana ja Vuoden Ohutlevytuotteena 2016 palkittiin Hakevoimalaitos (Relicomp Oy/Suolahti, Volter Oy/Kempele, Pinto Design Oy/Helsinki). Tuomaristo kuvasi Hakevoimalaitosta vakuuttavan näköiseksi tuotekokonaisuudeksi, jossa muotoilun ja käytettävyyden elementit ovat hyvin esillä. Ohutlevytekniikan avulla tuotteeseen on tuotu uutta muotoiluajattelua ja tuloksena on todella viimeistelty kokonaisuus. Voimalaitoksen ulkonäkö viestii ekologisuutta ja hygieenistä puhtautta tavalla, jota ei tämän tyyppisiltä laitteilta ole totuttu näkemään. Valmis tuote on mietitty ratkaisu kaikkia yksityiskohtia myöten.
       
Teollisuussarjan kunniamaininnat saivat Veto-paperiteline (Lehtovuori Oy/Ylöjärvi) ja Brushed Wall® -sisustusseinälevy (Hiomapojat Oy/Orimattila). Muotoilusarjan voitti Vetytankkausasema (Oy Woikoski Ab/ Mäntyharju ja RD Velho Oy/Tampere) ja kunniamaininnat saivat Lusia-piknikgrilli (Aalto-yliopisto) sekä Wood Rack -polttopuuteline (Stala Oy/Lahti). Oppilaitos-sarjan voitto jaettiin kolmen samantasoisen työn kesken: Pala-set-grillisetti (Lapin yliopisto), Juju-tripodi (Kymenlaakson ammattikorkeakoulu) sekä Monitoimityökalu (Savonia-ammattikorkeakoulu). Plootu Fennica -kilpailussa haettiin uudenlaisia tuotteita, joissa ohutlevyllä on olennainen osa muotoilussa, valmistustekniikassa, rakenteessa tai innovatiivisuudessa. Ohutlevytuotteiden suunnittelukilpailussa on kolme sarjaa: teollisuus, muotoilu ja oppilaitos. Kilpailun järjestää Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä. Pääpalkinnon lahjoittaa Tampereen Messut Oy ja sen suuruus on 5000 euroa.

Palkittujen kilpailutöiden painolaatuiset kuvat, kuvaukset ja arviointiperustelut.

Vuodet Hitsaushuippu -tunnustukset alalla ansioituneille

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys palkitsi avajaispäivänä hitsausalan osaajia. Tunnustukset jakoivat SHY:n hallituksen puheenjohtaja Ismo Meuronen ja toimitusjohtaja Jouko Lassila. Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuksen saivat alalla ansioitunut yritys, tutkimus- ja kehitysyksikkö sekä koulutusorganisaatio.

Hitsaavana yrityksenä palkittiin Fineweld Oy. Perusteluissa todettiin, että Fineweld Oy on yksi Pohjoismaiden suurimmista teollisuusputkistojen valmistukseen ja asennukseen erikoistuneista yrityksistä. Se on kasvanut kahdenkymmenen vuoden aikana tasaisesti ja määrätietoisesti merkittäväksi prosessiteollisuuden toimittajaksi Suomessa ja Ruotsissa. Tunnustuksen hitsauksen tutkimus- ja kehitysyksikkönä sai Dekra Industrial Oy, joka on ollut edelläkävijä asiakaslähtöisessä rikkomattomassa tarkastuksessa. Yritys on menestyksellisesti kehittänyt palveluitaan ja soveltanut ja modifioinut eri tarkastusmenetelmiä, laitteita ja järjestelmiä eri alojen asiakkaiden tarpeisiin. Hitsauskouluttajana palkittiin Savon ammatti- ja aikuisopisto, joka on aktiivinen IW-, IWP- ja IWS-pätevyyksien kouluttaja. EWF:n ja IIW/IAB:n koulutusta on Kuopiossa annettu jo lähes 20 vuotta. Ammatti- ja aikuisopisto sekä sen avainhenkilöt ovat kehittäneet koulutusta Suomessa ja toimineet aktiivisesti myös valtakunnallisissa ja kansainvälisissä hitsauskilpailuissa.  

SHY palkitsi myös vuosien 2014 ja 2015 parhaat diplomityöt sekä Hitsaustekniikka-lehden artikkelit Pemamek Oy:n, Kemppi Oy:n ja SHY:n lahjoittamilla stipendeillä. Paras DI-työ 2014 oli Mikko Peltosen Weldability of high-strength steels using conventional welding methods. Parhaana DI-työnä 2015 palkittiin Juho Taavitsaisen Weldability of the modern ultra-high-strength structural steels. Hitsaustekniikka-lehden paras artikkeli vuonna 2014 oli Juha Lukkarin Laukaan ratsastusmaneesin sortuminen – suunnittelu-, hitsaustyö- ja laadunvalvontavirheitä kasapäin!. Vuoden 2015 parhaaksi artikkeliksi valittiin Anna Fellmanin Laser- ja laserhybridihitsauksen myytit syynissä.

SHY järjestää Nuorten SM-hitsauskilpailut NWE:n yhteydessä. Paras hitsaaja jatkaa Suomen edustajaksi Göteborgin Euroskillsiin. Kilpailua käydään kaikkina messupäivinä A-hallissa ja voittaja julkistetaan torstaina klo 14.00 A-hallin NWE-tietoiskualueella. Lisäksi SHY toteuttaa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa Robottihitsauskilpailut, jossa arvioidaan ja palkitaan paras työpari.

Konepaja-messut ja Nordic Welding Expo -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna tiistaina ja keskiviikkona klo 10–17, torstaina klo 10–16.
 
Twitter: Seuraa @TampereenMessut ja osallistu keskusteluun hashtagilla #Konepaja, #NordicWeldingExpo.
Kuvat, videot sekä muut mediamateriaalit: www.konepajamessut.fi (Medialle).

Lisätiedot: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo
Facebook: facebook.com/tampereenmessut  

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi(a)tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs