Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Framtidens kommun –turnén startar

Valtiovarainministeriö

Framtidens kommun –turnén startar

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.11.2014 kl. 10:15
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriets turné Framtidens kommun startar i Uleåborg den 26 november 2014. Temana är bl.a. kommunernas kommande roll, den övergripande styrningen av kommunkoncernen, kommunledandet och kommunalekonomin. Turnén är ett led i Framtidens kommun –diskussionen som trafik- och kommunminister Paula Risikko inlett. 

Turnén besöker sju orter under hösten och början av vintern. Kommunernas förtroende- och tjänsteinnehavarledning samt personalrepresentanter har inbjudits till diskussionstillställningarna.

Tillställningarna ordnas enligt följande:

  • on 26.11.2014 Uleåborg
  • fre. 28.11.2014 Vasa
  • on 10.12.2014 Kuopio
  • fre. 12.12.2014 Villmanstrand
  • on 14.1.2015 Åbo
  • fre. 16.1.2015 Vanda
  • ti 27.1.2015 Rovaniemi

Tillställningen i Vanda förmedlas även som webbsändning.

Tre videoklipp som diskussionsunderlag

Finansministeriet har publicerat tre videoklipp som underlag för diskussionen under kommunturnén med temana framtidens kommun, kommunalekonomin och ledandet av kommunerna.

Trafik- och kommunminister Paula Risikko, ordföranden för Framtidens kommun –expertgruppen Juho Kostiainen och stadsrådet Marketta Kokkonen uppträder i videorna. Från finansministeriet deltar överdirektören, avdelningschefen Päivi Laajala, finanspolitiska koordineraren Jukka Pekkarinen och lagstiftningsrådet Minna-Marja Jokinen. 

Se videorna:

Osa 1: Framtidens kommun 

Osa 2: Kommunalekonomin 

Osa 3: Kommunledandet 

Förfrågningar:

Pia-Maria Pekkinen, projektplanerare, tfn 02955 30532

Ville-Veikko Ahonen, konsultativ tjänsteman tfn 02955 30066

 

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs