Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » FPA sköter utkomststödsärenden i Vanda

Fpa

FPA sköter utkomststödsärenden i Vanda

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.08.2016 kl. 12:15
Utgivare: Fpa

Från och med början av september tar Dickursby socialbyrå inte längre emot ansökningar om utkomststöd. Då börjar FPA-byråerna sköta den uppgiften.

Det grundläggande utkomststödet överförs i hela landet från kommunerna till FPA 1.1.2017. Det kompletterande och det förebyggande utkomststödet som beviljas enligt prövning kommer däremot kommunerna att ha hand om även i fortsättningen.

Vanda stad och FPA har redan under några år prövat på servicesamarbete inom utkomststödsärenden. I höst utvidgas det här samarbetsförsöket. Från och med 1.9.2016 tar Dickursby socialbyrå (adr. Konvaljvägen 11) inte längre emot ansökningar om utkomststöd. Den uppgiften överförs då till FPA-byråerna.

FPA ger personlig rådgivning och hjälper kunderna att göra en ansökan

Förändringen i förfarandet gäller ansökningar som görs på en pappersblankett. Den som vill ansöka om utkomststöd på nätet ska göra det precis som tidigare på adressen www.vantaa.fi/utkomststod.

Kunderna kan vända sig till alla FPA-byråer i Vanda. På FPA-byråerna får man personlig hjälp och rådgivning samt handledning i frågor som gäller hur man ska gå till väga när man ansöker om utkomststöd.

  • FPA Dickursby, Konvaljvägen 5, 01300 Vanda
  • FPA Myrbacka, Kopparbergsvägen 25, 01600 Vanda
  • FPA Håkansböle, Galoppbrinken 6, 01200 Vanda
  • FPA Korso, Fjällrävsstigen 6, 01450 Vanda

De ansökningar om utkomststöd och de bilagor som lämnas in till FPA registreras samma dag i utkomststödssystemet i Vanda. Beslutet fattas hos Vanda stad. FPA tar också emot bilagor som lämnas in i efterhand.

Resultatet av försöket utnyttjas riksomfattande

Genom det här försöket mellan Vanda stad och FPA insamlas värdefull information om samarbetet mellan FPA och kommunerna i utkomststödsfrågor. Avsikten med försöket är att på förhand finslipa rutinerna så att överföringen av utkomststödet från kommunerna till FPA ska fungera så bra och smidigt som möjligt i hela landet vid årsskiftet.

Närmare information för medierna:
FPA, Chef för huvudstadsregionens kundserviceenhet Matti Kujala tfn 040 570 8752
Vanda stad, servicechef Virve Flinkkilä, tfn 040 0619354

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs