Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Fi-verkkotunnuksissa muutoksia ison maailman malliin

Viestintävirasto

Fi-verkkotunnuksissa muutoksia ison maailman malliin

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2016 klo 09:25
Julkaisija: Viestintävirasto

Fi-verkkotunnuksissa otetaan 5.9.2016 käyttöön yleisesti maailmalla käytössä oleva ns. välittäjämalli. Tämän jälkeen fi-verkkotunnus ja kaikki niihin liittyvät palvelut hankitaan omalta verkkotunnusvälittäjältä. Fi-verkkotunnusten uudet, edullisemmat hinnat tulevat voimaan samaan aikaan.

Fi-verkkotunnuksissa otetaan 5.9.2016 käyttöön kansainvälinen välittäjämalli, joka selkeyttää Viestintäviraston ja verkkotunnusvälittäjien rooleja. Uuden toimintamallin myötä fi-verkkotunnus ja kaikki verkkotunnuksiin liittyvät palvelut hankitaan omalta verkkotunnusvälittäjältä.

Uuteen toimintamalliin siirtymisen jälkeen

• jokaisella fi-verkkotunnuksen käyttäjällä pitää olla välittäjä, joka hallinnoi verkkotunnuksia käyttäjän puolesta
• välittäjät tarjoavat kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut, kuten hakeminen, uusiminen, siirtäminen, välittäjän vaihtaminen, irtisanominen ja tietojen päivittäminen
• fi-verkkotunnusten haku vapautuu, kun rajoitukset hakijan kotipaikan ja iän osalta poistuvat. Hakijan osoite voi olla missä päin maailmaa tahansa ja hakijalta ei enää vaadita vähintään 15 vuoden ikää.
• myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat saada fi-verkkotunnuksen käyttöönsä
• etu- ja sukunimiyhdistelmät ovat vapaasti kaikkien haettavissa.

"Viestintävirasto vastaa edelleen fi-verkkotunnusten teknisestä toimivuudesta, verkkotunnusrekisteristä ja takaa verkkotunnustoiminnan korkean laadun valvomalla välittäjien toimintaa", kertoo fi-verkkotunnukset-ryhmän päällikkö Juhani Juselius. "Muutoksella ei myöskään ole vaikutusta suomalaisten rekisteröityjen toiminimien ja tavaramerkkien nauttimaan suojaan fi-verkkotunnuksissa", lisää Juselius.

Fi-verkkotunnusten hinnat entistä edullisemmat

Fi-verkkotunnusten hintauudistus tulee voimaan 5.9.2016. Liikenne- ja viestintäministeriö on vahvistanut fi-verkkotunnusten hinnat seuraaviksi:

- 1 vuosi 9 euroa
- 2 vuotta 18 euroa
- 3 vuotta 27 euroa
- 4 vuotta 36 euroa
- 5 vuotta 45 euroa.

Lisätietoa fi-verkkotunnusten uudistuksesta

Lisätietoja:

Päällikkö Juhani Juselius, p. 0295 390 492

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Seuraa meitä myös Twitterissä: @viest_virasto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs