Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Etelä-Suomen valtion maiden ja vesien tulevaisuuden suunnittelu käynnistyy Kirkkonummella

Metsähallitus

Etelä-Suomen valtion maiden ja vesien tulevaisuuden suunnittelu käynnistyy Kirkkonummella

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: Metsähallitus

Luonnonvarasuunnittelussa Metsähallitus etsii yhdessä sidosryhmien kanssa uusia innovatiivisia tapoja hyödyntää kestävästi valtion maa- ja vesialueita Etelä-Suomessa. Meri-rannikkoalueen yhteistyöryhmä aloittaa työskentelyn Kirkkonummella 7.10.


Metsähallituksen hoidossa on 1/6 Etelä-Suomen pinta-alasta, yhteensä yli kolme miljoonaa hehtaaria, joista maa-alueita on miljoona hehtaaria ja vesialueita kaksi miljoonaa hehtaaria. Nyt käynnistyvässä luonnonvarasuunnittelussa sovitetaan yhteen näihin alueisiin kohdistuvia erilaisia käyttötarpeita ja -toiveita. Suunnittelussa etsitään myös uusia mahdollisuuksia alueiden kestävässä hyödyntämisessä.

Luonnonvarasuunnittelu on osallistavaa. Suunnittelualue on jaettu kolmeen osaan: Itä- ja Länsi-Suomeen sekä Meri-rannikkoalueeseen. Kullekin alueelle on koottu alueen merkittävistä toimijoista yhteistyöryhmä, joka osallistuu aktiivisesti suunnitteluun ja ideointiin.

Meri-rannikkoalueen yhteistyöryhmän työskentelyyn osallistuu noin 20 edustajaa viranomais-, yrittäjä- ja järjestöorganisaatioista. Yhteistyöryhmän puheenjohtajana toimii pääjohtaja Mari Walls Luonnonvarakeskuksesta. Ryhmä kokoontuu kevääseen mennessä neljä kertaa. Metsähallitus käy tapaamassa myös muita sidosryhmiä ja osallistuu eri tilaisuuksiin. Kansalaiset voivat osallistua talven aikana suunnitteluun antamalla palautetta netin kautta.

Suunnitteluprosessin lopputuloksena valmistuu Etelä-Suomen luonnonvarasuunnitelma. Se ohjaa Etelä-Suomen valtion maiden ja vesien kestävää käyttöä seuraavan viiden vuoden ajan 2017-2022.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Nuutti Kiljunen, Metsähallitus, nuutti.kiljunen(at)metsa.fi, puh. 040 485 5922
Aluejohtaja Markku Vainio, luonnonvarasuunnittelun ohjausryhmän puheenjohtaja, Metsähallitus, markku.vainio(at)metsa.fi, puh. 040 080 2502


Etelä-Suomen suunnittelualueen osallistavat yhteistyöryhmät. Itä-Suomen yhteistyöryhmän työ käynnistyy 22.9. Kolilla ja Länsi-Suomen yhteistyöryhmä kokoontuu 28.9. Tampereella.
-    Itä-Suomen yhteistyöryhmä: Puheenjohtaja Harri Siiskonen, dekaani, Itä-Suomen yliopisto
-    Länsi-Suomen yhteistyöryhmä: Puheenjohtaja Jussi Halttunen, rehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
-    Meri-rannikkoalueen yhteistyöryhmä: Puheenjohtaja Mari Walls, pääjohtaja, Luonnonvarakeskus

http://www.metsa.fi/etela-suomen-luonnonvarasuunnittelu
http://www.metsa.fi/web/sv/naturresursplanering-for-sodra-finland

Liitetiedostot

Metsähallituksen hallinnassa on 1/3 Suomen maa- ja vesipinta-alasta. Metsähallitus hoitaa, käyttää ja kehittää vastuullisesti näitä valtion omistamia alueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa.

Luonnonvarasuunnittelu on valtion maita ja vesiä koskevaa Metsähallituksen toiminnan suunnittelua ja tärkein eri tavoitteiden yhteensovittamisen keino.  

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs