Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Etelä-Pirkanmaan elinkeinopalvelut kuntien omaksi toiminnaksi

Valkeakosken Seudun Kehitys Oy

Etelä-Pirkanmaan elinkeinopalvelut kuntien omaksi toiminnaksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 17:00
Julkaisija: Valkeakosken Seudun Kehitys Oy

Etelä-Pirkanmaan kuntien, elinkeinoelämän ja järjestöjen omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö VASKE lopettaa toimintansa heinäkuun viimeisenä päivänä yli 30 vuoden aktiivisen toiminnan jälkeen. Tämän jälkeen seudun elinkeinopalvelujen tarjoaminen siirtyy Valkeakosken ja Akaan kaupungeille sekä Urjalan kunnalle.

Akaassa elinkeinoelämän ja yritystoiminnan edellytyksiä kehittää ja yrityksiä auttaa elokuun alusta alkaen Akaan kaupungin elinkeinopalvelut. Uusi elinkeinopäällikkö valitaan kesäkuun puolivälissä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lisäksi Akaassa on vuoden loppuun asti käynnissä projektipäällikkö Kristiina Salon luotsaama Sijoitu Sujuvasti Akaaseen -hanke, jonka tavoitteena on hankkia alueelle uusia yrityksiä ja vahvistaa jo olemassa olevien yritysten toimintaa. ”Akaassa on monipuolinen elinkeinorakenne, hyviä yrityksiä ja tavoitteenamme on tietenkin houkutella niitä kaupunkiimme vielä lisää. Uskon muutosten kautta pystyvämme tarjoamaan Akaan yrittäjille vielä entistäkin parempia palveluita”, kertoo Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari.

Urjalassa elinkeinopalveluita hoitaa elokuun alusta alkaen elinkeinoasiamies Satu Sarin, joka toimii tehtävässään tiiviissä yhteistyössä kunnanjohtaja Hannu Maijalan kanssa. ”Elinkeinoasiamies on kuntamme yrityspalveluiden kehittämisen lisäksi tärkeässä roolissa myös kunnan palvelutuotannossa ja hän hoitaakin myös muun muassa kunnan matkailun kehittämistä sekä kuntamarkkinointia. Lisäksi hän osallistuu kunnan keskushallinnon johtoryhmätyöskentelyyn ja on aktiivisesti mukana näin koko kunnan kehittämistoiminnassa”, Maijala kertoo.

Uusi elinkeinoasiamies toimii kunnan palveluksessa täyspäiväisesti, viitenä päivänä viikossa. ”Elinkeinoasiamies tiivistää kunnan ja yrittäjien välistä yhteistyötä ja hän tuleekin olemaan näkyvässä roolissa kunnassamme. Hän ottaa aktiivisen roolin suoraan yrittäjiin päin ja muu muassa vierailee paikallisissa yrityksissä tutustumassa näiden toimintaan”, kertoo Hannu Maijala.  

Valkeakoskella uuden yritysasiamiehen ja kaikkia Etelä-Pirkanmaan kuntia palvelevan hankekoordinaattorin valinta tapahtuu kesäkuun loppuun mennessä. ”Suoraan kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan alaisuuteen muodostetaan kaupunkikehityksen yksikkö, johon kuuluvat kaupunkisuunnittelu ja elinkeinopalvelut. Elinkeinopalveluihin kuuluvat elinkeinojohtaja Mikko Seppälän luotsaamana yrityspalvelut, kaupungin markkinointi-  ja matkailupalvelut sekä hankekoordinaatio. Lisäksi kaupunkisuunnittelu- ja elinkeinopalvelut saadaan linkitettyä keskenään. Näillä toiminnoilla on keskeinen merkitys koko kaupungin kehittämisessä”, kertoo Valkeakosken kaupunginjohtaja Jukka Varonen.

Kaupungin yritysasiamies tulee palvelemaan valkeakoskelaisia yrityksiä ja yrittäjiä esimerkiksi yritysten kehittämiseen liittyvissä asioissa, toimimalla viestinvälittäjänä päättäjien ja yritysten välillä, etsimällä seudulle uutta yritystoimintaa sekä osallistumalla kaupungin yritysmarkkinointiin.

Yrityspalvelut jatkavat täydellä teholla

Ensimetri, Pirkan Helmi ry ja Yritys-Suomi-toimijat jatkavat alueen yrittäjien tukemista normaalisti myös VASKEn lopettamisen jälkeen. Yrittäjien palvelukseen astuu lisäksi kaikkia Etelä-Pirkanmaan kuntia palveleva hankekoordinaattori, joka aloittaa työnsä elokuussa Valkeakoskella. ”Koordinaattori toimii paitsi seudullisten kehittämishankkeiden, myös pk-yritysten rahoitusneuvonnan parissa”, sanoo Jukka Varonen.

Alkavien ja uusien yrittäjien tuki säilyy Etelä-Pirkanmaalla vahvana hallinnollisista muutoksista huolimatta. "Sopimuskumppani vaihtuu, mutta muuten toimimme kuin ennenkin. Asiakkaalle muutos ei näy mitenkään", kiteyttää Tampereen Seudun Uusyrityskeskus Ensimetrin toimitusjohtaja Jari Jokilampi syksyn kuviot. "Sama tuttu yritysneuvoja jatkaa asiakaspalvelua Akaassa ja Valkeakoskella sekä tarpeen mukaan myös Urjalassa ja Pälkäneellä", Jokilampi lupaa.

Pirkan Helmessä palvelut jatkuvat ennallaan VASKEn toiminnan loputtua. Vahvasti EU-rahoituskausien mukaan elävä yhdistys palvelee Etelä-Pirkanmaan yrityksiä monenlaisissa tukiasioissa. Sen kautta voi hakea esimerkiksi uuden yritystoiminnan käynnistämiseen tarkoitettua perustamistukea sekä investointitukea erilaisiin kone- ja laitehankintoihin. "Palvelumme painottuvat pieniin yrityksiin kun taas ELY-keskuksen tarjoamat palvelut ovat isommille yrityksille tarkoitettuja. Meihin voi kuitenkin ottaa rohkeasti yhteyttä, ohjaamme kyllä oikeaan paikkaan”, vakuuttaa hankeneuvoja Eliisa Vesisenaho.

Myös julkisia yrityspalveluja yhteen kokoavan Yritys-Suomen toiminta jatkuu syksyllä vanhaan malliin uusien kumppanien kanssa. Yritys-Suomen toimijoita ovat muun muassa Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan TE-toimisto sekä alueen kunnat. TE-toimisto tarjoaa alueella jatkossakin tukea yrityksen rekrytointeihin, henkilöstön kehittämiseen ja irtisanomistilanteisiin. Alkavan yrittäjän palveluissa se toimii läheisessä yhteistyössä Ensimetrin kanssa. "Yhteistyösopimuksemme kuntien kanssa on parhaillaan käsiteltävänä ministeriössä. Elokuussa alamme rakentamaan eri toimijoiden kesken yhteistä toimintasuunnitelmaa, joka tulee sisältämään yhteisiä palveluja alueen yrityksille ja yrittäjiksi aikoville kertoo palvelujohtaja Regina Saari Pirkanmaan TE-toimistosta. TE-toimisto koordinoi Pirkanmaalla Yritys-Suomi-toimintaa.

Lisätietoja:

Akaan kaupunki
Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, p. 040 335 3335
aki.viitasaari@akaa.fi 

Urjalan kunta
Kunnanjohtaja Hannu Maijala, p. 040 335 4200
hannu.maijala@urjala.fi

Valkeakosken kaupunki
Kaupunginjohtaja Jukka Varonen, p. 040 335 6000
jukka.varonen@valkeakoski.fi

Uusyrityskeskus Ensimetri
Toimitusjohtaja Jari Jokilampi, p. 0500 731 445
jari.jokilampi@ensimetri.fi

Pirkan Helmi ry
Hankeneuvoja Eliisa Vesisenaho, p. 040 750 2242
eliisa.vesisenaho@pirkanhelmi.fi 

Yritys-Suomi
Palvelujohtaja Regina Saari, p. 0295 045 505
regina.saari@te-toimisto.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs