Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Esi- ja perusopetuksen toiminnan kehittämiseksi kerätään palautetta

Lahden kaupunki

Esi- ja perusopetuksen toiminnan kehittämiseksi kerätään palautetta

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 14:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Päijät-Hämeen kaikissa kunnissa toteutetaan esi- ja perusopetuksen arviointikysely 25.1. - 8.2.2016. Palautetta pyydetään kaikilta esiopetuksen ja peruskoulujen oppilaiden huoltajilta, opetushenkilöstöltä sekä kaikilta lapsilta ja nuorilta eskarilaisista kymppiluokkalaisiin.

Arviointikysely toteutetaan nettikyselynä. Huoltajat pääsevät vastaamaan asuinkuntansa kotisivun kautta, josta löytyy linkki sähköiseen kyselyyn. Koululaisten huoltajille kyselylinkki on toimitettu myös wilma-järjestelmän kautta. Eskarilaiset ja oppilaat vastaavat opettajan ohjauksessa työpäivän aikana.

Kyselyyn vastataan nimettömänä ja luottamuksellisesti eikä yksittäistä vastaajaa voida vastausten perusteella tunnistaa.


Matkalla opetuksen kärkimaakunnaksi

Päijät-Hämeen kunnissa tavoitteena on esiopetuksen ja peruskoulujen toiminnan jatkuva parantaminen. Siksi kuntien on tärkeää saada palautetta siitä, miten opetustehtävässä on onnistuttu.

Nyt toteutettava kysely on järjestyksessään viides kuntien yhdessä toteuttama arviointikysely. Edellinen kysely toteutettiin vuonna 2014.

Vuoden 2014 kyselytulosten perusteella Päijät-Hämeen kuntien koulutuksenjärjestäjien vahvuuksia olivat luotettava, osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö, jonka turvallisuusosaamisen koettiin hyväksi. Myös kaikki päijäthämäläiset koulut ja esiopetuspaikat koettiin turvallisiksi. Näitä alueellisia vahvuuksia sivistyspalvelujen seudullisessa yhteistyössä on edelleen vahvistettu.

Keskeisiksi kehittämiskohteiksi nousivat asiakaspalautteen entistä näkyvämpi huomioiminen koulujen toiminnan kehittämisessä sekä koulujen henkilöstön työhyvinvointiin panostaminen.  Nämä kehittämiskohteet ovat ohjanneet opetustoimen seudullista yhteistoimintaa viimeisten vuosien ajan.

Sivistyspalveluiden seudullinen yhteistyö kattaa kaikki Päijät-Hämeen kunnat eli Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän.

Koko aluetta koskevat kyselytulokset julkistetaan huhtikuussa 2016.  Jokainen kunta vastaa omien tulostensa julkaisemisesta.


Lisätietoja:
Sivistyspalveluiden seudullinen kehittäminen  

kehittämispäällikkö Anjariitta Carlson, puh. 050 398 5751, anjariitta.carlson@lahti.fi

arvioinnin kehittämisryhmän puheenjohtaja,
koulutusjohtaja Johannes Rinkinen puh. 050 556 5934, johannes.rinkinen@heinola.fi

Kuntakohtaisia arviointietoja saa kunkin Päijät-Hämeen kunnan sivistystoimenjohtajalta.

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs