Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ensimmäinen arvopohjainen johtajuuskoulutus nuorille käynnistyy Suomessa

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Ensimmäinen arvopohjainen johtajuuskoulutus nuorille käynnistyy Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 10:52
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry käynnistää Suomessa Value Based Leadership -koulutusohjelman, joka perustuu Ruotsissa kymmenen vuoden ajan kehitettyyn koulutuskonseptiin. VBL on ensimmäinen arvopohjaisen johtajuuden koulutusohjelma Suomessa ja se on suunnattu kaikille 20-29-vuotiaille nuorille. Osallistujiksi haetaan yhteiskunnallisesti aktiivisia, erilaisista taustoista tulevia nuoria, joilla on jo jonkin verran johtamiskokemusta esimerkiksi järjestöistä, politiikasta tai yritysmaailmasta.  

“Suomessa tarvitaan parempaa johtajuutta nyt enemmän kuin koskaan. Uskomme, että yhteiskunnan ongelmat voidaan ratkaista hyvällä, arvopohjaisella johtajuudella”, sanoo Anna Munsterhjelm, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja.

“Arvopohjainen johtajuus on kykyä tunnistaa omat ja muiden arvot ja toimia niiden mukaisesti. Ihmisiä on helpompi johtaa, kun tietää heidän arvonsa ja osaa niiden perusteella motivoida johdettaviaan yhteiseen määränpäähän.”

Vuoden 2017 alussa käynnistyvillä Value Based Leadership -kursseilla on tavoitteena kouluttaa satoja tulevaisuuden johtajia seuraavien vuosien aikana. VBL antaa osallistujilleen valmiuksia kehittyä tulevaisuuden johtajiksi ja luo tilaisuuksia eri taustoista tulevien nuorten ja eri sukupolvien johtajien kohtaamiseen.

Suomen Partiolaiset on järjestänyt yhteisiä VBL-kursseja Ruotsin partiolaisten kanssa vuodesta 2009 lähtien. Tähän mennessä VBL-koulutuksen on suorittanut noin 80 suomalaista nuorta. Noin puoli vuotta kestävä koulutus koostuu neljästä pitkästä viikonlopusta, mentoritapaamisista ja etätehtävistä. Jokaiselle osallistujalle nimetään mentoriksi kokeneempi johtaja. Kursseilla voi olla myös kummiyritys tai muu organisaatio, joka tarjoaa osallistujille mahdollisuuden ratkoa arvojohtamiseen liittyviä ongelmia ympäristössään.

“On tärkeää, että koulutuksessa ovat läsnä ne organisaatiot, joissa tulevaisuuden johtajat tulevat toimimaan. Arvopohjaisen johtamisen yhdistäminen tuottavaan toimintaan on yksi VBL:n perusajatuksista. Siksi tarvitsemme yhteistyökumppaneiksi yrityksiä ja johtajia, jotka haluavat osallistua paremman johtamisen vallankumouksen tekemiseen esimerkiksi koulutuksen rahoittajina tai mentoreina”, Munsterhjelm sanoo.

Hyvään johtajuuteen kasvaminen on yksi partion perusajatuksista. Torstaina 21.4. vietetään Paremman johtajuuden päivää, jolloin partiolaiset kannustavat kiittämään hyviä johtajia ja miettimään, miten esimerkiksi työpaikalla johtamista voisi parantaa. Seuraa keskustelua tunnuksella #parempaajohtajuutta.

Lisätietoja:

Voit lukea lisää ja jättää yhteydenottopyynnön kampanjasivun kautta: parempaajohtajuutta.fi

Puheenjohtaja Anna Munsterhjelm, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, puh. 040 5879514

VBL-projektipäällikkö Minna Rantama, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, puh. 050 566 7888, minna.rantama@partio.fi

Partio on kaikille ja kaikenikäisille avoin harrastus täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

VBL eli Value Based Leadership on koulutusohjelma 20-29-vuotiaille nuorille. Suomen Partiolaiset käynnistää koulutusohjelman Suomessa vuoden 2016 aikana. VBL on Suomen ensimmäinen arvopohjaisen johtamisen koulutusohjelma, jonka johtajuuskäsitys perustuu itsetuntemukseen ja moninaisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs