Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Diakoniabarometri 2016: Avun saaminen on Suomessa yhä vaikeampaa

Kirkon tiedotuskeskus

Diakoniabarometri 2016: Avun saaminen on Suomessa yhä vaikeampaa

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 14:11
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Diakoniabarometri 2016 julkaistaan perjantaina 23.9.2016 Kirkon diakonian päivillä Turussa.

Diakoniabarometriin on koottu evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyöntekijöiden näkemyksiä suomalaisesta huono-osaisuudesta. 

Diakoniabarometrissa nousee erityisesti esiin yhteiskunnallinen epäkohta, jossa järjestelmän vaatimukset avun saantiin ovat kohtuuttomat. Sosiaali- ja terveyspalvelut vaativat sellaisia avun hakemisen ja argumentoinnin ja perustelujen taitoja, joita harvalla on.

Barometrin kyselyaineisto kerättiin helmi-maaliskuussa 2016. Kysely oli jaoteltu taustatietojen jälkeen teemoittain seitsemään osaan: huono-osaisuus, yhteisötyö, turvapaikanhakijat, diakonian esikuva, osaamisen ennakointi, diakoniatyön johtaminen ja työturvallisuus. Barometri tarjoaa runsaasti materiaalia diakoniatyöstä tämän päivän Suomessa.

Diakoniabarometri on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatyöntekijöille suunnattu kyselytutkimus, jolla kartoitetaan diakoniatyöntekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä diakoniatyöhön liittyvistä ajankohtaisista teemoista.

Diakoniabarometri toteutettiin nyt yhdeksännen kerran. Diakoniabarometrin toteuttavat Diakonian tutkimuksen seura, Diakoniatyöntekijöiden Liitto sekä Kirkon diakonia ja sielunhoito.

Barometrin raportin on laatinut diakoni, TM, asiantuntija Titi Gävert kirkkohallituksesta.

Verkkojulkaisu on saatavissa etukäteen median tutustuttavaksi: titi.gavert@evl.fi, p. 050 326 4789

Barometri julkaistaan 23.9. jälkeen Sakastissa

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs