Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » DEMARINAISET PALKITSI ARKKIPIISPA KARI MÄKISEN

Sosialidemokraattiset Naiset

DEMARINAISET PALKITSI ARKKIPIISPA KARI MÄKISEN

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2016 klo 12:15
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Naiset

Julkaisu vapaa 20.3.2016 klo 12.15

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanotti sunnuntaina SDP:n Naisliiton vuoden 2016 Risto Rohkea –tunnustuspalkinnon.  Palkinnon luovutti Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Risto Rohkea on Sosialidemokraattisten Naisten arvokkain miehelle osoitettava tunnustus. 

Demarinaiset pitää erittäin ansiokkaina arkkipiispan kannanottoja yhteiskuntamme vähäosaisten hyväksi sekä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. 

-          Arkkipiispa Kari Mäkinen on antanut uskoa ihmisten väliselle rakkaudelle ja välittämiselle. Naisliitto on arkkipiispan kanssa samaa mieltä, että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava ja sen eteen on tasa-arvotyössä toimittava. Haluamme erityisesti antaa tunnustuksen arkkipiispan rohkeudelle ottaa lukuisissa puheenvuoroissaan myönteistä kantaa vähemmistöjen ja maahanmuuttajien puolesta, totesi Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen luovuttaessaan tunnustuksen.  

Kunniataulun lisäksi hänelle annettiin perinteen mukaisesti vatupassi. - Sukupuolten tasapainoa hakien ja mitaten, elämän kaikilla tahoilla – vaaka olkoon tasan naisten ja miesten ja kaikkien ihmisten hyväksi, sanoi Tuppurainen ojentaessaan vatupassin.

Tunnustus luovutettiin arkkipiispa Kari Mäkiselle sunnutaina 20.3. Rantasipi Airport hotellissa Vantaalla. 

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 10. kerran.  Risto Rohkea –tunnustus jaetaan vuosittain Riston päivän (15.3.) tienoilla tasa-arvo asioissa ansioituneelle miehelle. 

Tunnustuksella palkitaan mies, joka on

•  toiminut esimerkillisesti ja vakaumuksellisesti tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan hyväksi,

•  osallistunut aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen tasa-arvoisemmaksi

•  on henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava.

Aiempia Risto Rohkea –tunnustuksen saajia ovat muun muassa olleet: (2010) tohtori Pentti Arajärvi, (2011) oikeusasiamies Jacob Söderman, (2011) valtiomies Paavo Lipponen, sekä (2013) rauhanaktivisti, kansanedustaja Ilkka Taipale, (2014) ulkoministeri Erkki Tuomioja. Viime vuonna (2015) Risto Rohkea –tunnuksen sai Oulun Ensi- ja turvakodin johtaja Timo Peltovuori.

Lisätiedot: Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen 0400840594/

Demarinaisten toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen 0407464070

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs