Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Cloettan karkkibarometri paljastaa: Suklaapatukat ja salmiakki ovat suomalaisten suosikkimakeisia

Cloetta Suomi Oy

Cloettan karkkibarometri paljastaa: Suklaapatukat ja salmiakki ovat suomalaisten suosikkimakeisia

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 13:07
Julkaisija: Cloetta Suomi Oy

Cloettan teettämä tutkimus paljastaa pohjoismaalaisten makeisten syöntiin ja ostoon liittyviä tottumuksia. Sen mukaan suklaapatukat ja salmiakki ovat suomalaisten suosimia herkkuja.

Suklaapatukoita ja salmiakkia syödään Suomessa ylivoimaisesti eniten muihin Pohjoismaihin verrattuna. Suklaapatukat ovat erityisesti suomalaisnaisten herkku ja suomalaisista jopa 39 % syö suklaapatukoita. Vastaava luku Ruotsissa on 22 %.

Salmiakki jakaa voimakkaasti mielipiteitä, sillä vain 6 % norjalaisista, 12 % tanskalaisista ja 22 % ruotsalaisista syö salmiakkia. Suomessa salmiakkia syö joka kolmas.

Tutkimuksessa kartoitettiin myös milloin ja miksi makeisia syödään. Suomalaiset nauttivat muita pohjoismaalaisia useammin makeisensa kotona. Nuoret syövät sen lisäksi makeisia elokuvissa tai television äärellä, keski-ikäiset työpaikoilla.

Kaikista suosituimpia makeisia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat tutkimuksen mukaan suklaalevyt, joita suomalaisista lähes puolet ja ruotsalaisista yli 60 % kertoo syövänsä.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten ostopäätökseen vaikuttavat muita Pohjoismaita enemmän hinta ja sopiva pakkauskoko (39 %). Tanskassa vastaava luku oli vain 19 %. Suomalaiset kiinnittävät myös pakkauksen ulkonäköön huomiota enemmän kuin muut pohjoismaalaiset. Kaikissa maissa ylivoimaisesti suosituin ostokriteeri oli maku.

Cloetta teetti ensimmäistä kertaa tutkimuksen Pohjoismaalaisten makeisten käytöstä. YouGovin 13. – 16.1.2016 toteuttamaan tutkimukseen vastasi 4 032 iältään 18–74-vuotiasta miestä ja naista. Kysely toteutettiin Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Suomesta vastaajia oli 1 011.

Lisätietoja:
Marja Piironen
Viestintäpäällikkö
Cloetta Suomi Oy
040 527 4485
marja.piironen@cloetta.fi

Liitetiedostot

Cloetta on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Panostamme jatkuvaan tuotekehitykseen, tuotteiden laatuun ja pitkäjänteiseen brändimarkkinointiin. Tarjoamme laajan makupaletin brändituotteita, joiden mukana on helppo hymyillä. Cloetta on ksylitolituotteillaan terveiden hampaiden asialla. Xylitol-Jenkki ja Läkerol Dents ovat vaikuttaneet suun hyvinvointiin jo vuosikymmenien ajan. Muita Suomessa tunnettuja brändejä ovat Mynthon, Sisu, Läkerol, Leijona, Tupla, Royal, Aakkoset ja Tv Mix.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs