Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Cloettan karkkibarometri paljastaa: Nuoret suosivat irtokarkkeja

Cloetta Suomi Oy

Cloettan karkkibarometri paljastaa: Nuoret suosivat irtokarkkeja

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 14:36
Julkaisija: Cloetta Suomi Oy

Cloettan teettämä tutkimus paljastaa pohjoismaalaisten makeisten syöntiin ja ostoon liittyviä tottumuksia. Suomalaiset nuoret ostavat irtokarkkeja ylivoimaisesti muita ikäryhmiä enemmän, lisäksi kiinnostuksen kohteeksi nousi hampaiden hyvinvointi.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista suomalaisnuorista valitsee makeisia ostaessaan irtokarkit, jotka saa itse valita. Makeisia ostetaan television katselun, elokuvissa käynnin ja matkustamisen herkuksi. Nuoret ostavat makeisia itsensä hemmotteluun ja makeanhimoon.

Tutkimuksen mukaan suomalaisilla nuorilla kuluu eniten purkkaa muihin Pohjoismaihin ja ikäryhmiin verrattuna ja he haluavat pitää huolta hampaidensa hyvinvoinnista. Nauttimalla ksylitolituotteita säännöllisesti edistetään hampaiden hyvinvointia.

Makeisia ostettaessa houkutteleva pakkaus ja hyvä hinta ovat nuorille tärkeitä ostokriteereitä, ja näihin he kiinnittävät huomiota selvästi muita ikäluokkia enemmän.

Kaikissa maissa makeisten ylivoimaisesti suosituin ostokriteeri oli maku. Muihin Pohjoismaihin verrattuna suomalaisten ostopäätökseen vaikuttaa enemmän hinta ja sopiva pakkauskoko.

Kaikista suosituimpia makeisia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat tutkimuksen mukaan suklaalevyt. Suomalaisista lähes puolet ja ruotsalaisista yli 60 % kertoo syövänsä niitä. Naapurimaihin verrattuna suomalaiset syövät suklaapatukoita ja salmiakkia muita maita enemmän, suomalaisnuorilla irtokarkit ovat kuitenkin lähes yhtä suosittuja kuin suklaalevyt.

Cloetta teetti ensimmäistä kertaa tutkimuksen Pohjoismaalaisten makeisten käytöstä. YouGovin 13. – 16.1.2016 toteuttamaan tutkimukseen vastasi 4 032 iältään 18–74-vuotiasta miestä ja naista. Kysely toteutettiin Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Suomesta vastaajia oli 1 011.

 

Lisätietoja:
Marja Piironen
Viestintäpäällikkö
Cloetta Suomi Oy
040 527 4485
marja.piironen@cloetta.fi

Liitetiedostot

Cloetta on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Panostamme jatkuvaan tuotekehitykseen, tuotteiden laatuun ja pitkäjänteiseen brändimarkkinointiin. Tarjoamme laajan makupaletin brändituotteita, joiden mukana on helppo hymyillä. Cloetta on ksylitolituotteillaan terveiden hampaiden asialla. Xylitol-Jenkki ja Läkerol Dents ovat vaikuttaneet suun hyvinvointiin jo vuosikymmenien ajan. Muita Suomessa tunnettuja brändejä ovat Mynthon, Sisu, Läkerol, Leijona, Tupla, Royal, Aakkoset ja Tv Mix.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs