Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Taivalkoskella kuntalaisten iloksi

Caruna

Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Taivalkoskella kuntalaisten iloksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.07.2015 klo 12:31
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi vuonna 2015 maaliskuusta lokakuuhun 85 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Taivalkoskella. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta sähköverkon siirtyessä maan alle suojaan sään vaihteluilta, ja siten sään aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 40 henkilöä ja sen arvo on noin 4 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet maaliskuussa Oulu – Kuusamo tien varressa Pintamojärven ja Taivalvaaran välillä. Keskustataajaman kaivutyöt ovat alkamassa heinäkuun puolessa välissä. Työssä edetään Taivalvaaralta keskustan kautta kohti teollisuusaluetta kesän ja syksyn kuluessa. Teiden varsilla kulkee siis urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä  paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

”Projektin aikana viedään maan alle noin 85 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan 49  ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa yli 100 kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö Joonas Hämäläinen Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä lisäämme alueella n. 1300 asiakasta säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”. Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen Hämäläinen päättää.

Carunalla on Taivalkosken työkohteessa urakoitsijakumppanina Pohjolan Werkonrakennus Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Joonas Hämäläinen, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 687 2972.

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs