Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Paimiossa ja Sauvossa kuntalaisten iloksi

Caruna

Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Paimiossa ja Sauvossa kuntalaisten iloksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2015 klo 11:35
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 18 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Paimiossa ja Sauvossa. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 10 henkilöä ja sen arvo on noin 1 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke Paimiosta Sauvoon kestää elokuusta 2015 tammikuuhun 2016. Kaivutyöt alkavat elokuussa Paimiosta Wattitieltä jatkuen 110 tien ja Sauvontien vartta Sauvoon. Maakaapelointia tehdään parhaillaan myös Kallenmäen alueella Sauvossa ja Hellbergin alueella Paimiossa. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Viemme Paimiossa ja Sauvossa maan alle noin 18 kilometriä keskijännitekaapelia, puramme vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 21 kilometriä sekä rakennamme 17 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä noin 1 800 Carunan asiakasta siirtyy säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, Vierimaa sanoo.

”Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon. Lähivuosina tulemme panostamaan myös pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Vierimaa päättää.

Carunan Paimion ja Sauvon työkohteiden urakoitsijakumppaneina ovat Eltel Networks Oy, Ab Du-Tec Oy ja Empower PN Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Pekka Vierimaa, hankepäällikkö, Caruna, puh. 050 455 7147

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs