Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna vie sähköverkkkoaan maan alle Espoossa kuntalaisten iloksi

Caruna

Caruna vie sähköverkkkoaan maan alle Espoossa kuntalaisten iloksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 08:43
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 50 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Espoossa. Hanke parantaa merkittävästi Espoolaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 30 henkilöä ja sen arvo on noin 3 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeet alkavat syyskuussa Bodominjärven ympäristössä Oittaalta ja jatkuvat Kunnarlaan, Röylään ja Perusmäkeen. Toinen projekti alkaa lokakuussa Länsi-Espoossa Kivenlahden, Tillinmäen sekä Nöykkiön alueilla. Kaivutyöt kestävät 2016 tammikuuhun, jonka jälkeen suoritetaan ilmajohtojen purkutyöt. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Viemme Espoossa maan alle noin 50 kilometriä keskijännitekaapelia, puramme vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 51 kilometriä sekä rakennamme 43 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta Espoossa", hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä saamme noin 8000 espoolaista lisää säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, Kujanperä sanoo.

”Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon. Lähivuosina tulemme panostamaan myös pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Kujanperä päättää.

Carunan Espoon työkohteiden urakoitsijakumppanina on Eltel Networks Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Olli Kujanperä, hankepäällikkö,Caruna, puh. 040 137 9845.

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentele noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs