Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna siirtää Vihdissä 65 kilometriä verkkoa maan alle

Caruna

Caruna siirtää Vihdissä 65 kilometriä verkkoa maan alle

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 08:42
Julkaisija: Caruna

Caruna maakaapeloi noin 65 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Vihtijärvellä, Tupakkiarolla, Haimoon ja Kylmänojan alueilla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 37 henkilöä ja niiden arvo on noin 3,7 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke kestää kesäkuusta vuoden 2017 heinäkuuhun. Ensimmäiset kaksi projektia alkavat 2016 kesällä ja seuraavat kaksi projektia alkavat loppuvuodesta. Vanhan verkon purkutyöt tehdään kahdesta ensimmäisestä projektista talvenaikana. Kylmänojan alueella kaivutyöt ovat alkaneet kesäkuussa. Haimoon alueella työt aloitetaan elokuussa. Vihtijärvellä ja Tuppakiarolla työt alkavat syksyn aikana. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 1 100 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

”Viemme Vihdissä maan alle noin 65 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 70 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Kujanperä päättää.

Carunan työkohteen urakoitsijakumppanina on Eltel Networks Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle verkonparannustöihin liittyen:
Olli Kujanperä, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 137 9845

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs