Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna saneeraa Harjavalta-Aittaluodon voimajohtoa sähkönsiirron siirtokapasiteetin kasvattamiseksi

Caruna

Caruna saneeraa Harjavalta-Aittaluodon voimajohtoa sähkönsiirron siirtokapasiteetin kasvattamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 09:26
Julkaisija: Caruna

Vuonna 1952 rakennettu Aittaluoto-Harjavalta voimajohto (110 kV) saneerataan sen alkuperäisiltä osin sähkönsiirron toimitusvarmuuden parantamiseksi ja siirtokapasiteetin kasvattamiseksi alueen asiakkaille. Saneerauksen myötä johdon siirtokapasiteetti kasvaa, joka mahdollistaa myös uusien asiakkaiden liittämisen tulevaisuudessa. Caruna investoi hankkeeseen 2,6 miljoonaa euroa.

Voimajohdon kautta saa syöttönsä Carunan Friitalan, Vainiolan ja Luvian sähköasemat sekä Lammaisten Energia Oy:n kaksi sähköasemaa.

”Nykyinen harustettu puupylväsjohto puretaan ja korvataan harustetulla teräsputkipylväsjohdolla, joka rakennetaan nykyiselle johtokadulle. Saneerattavan linjaosuuden pituus on 21,6 km ja uusia pylväitä rakennetaan 83 kappaletta. Voimajohdon kokonaispituus on noin 26,4  km, josta osa on osittain saneerattu aiemmin. Työllistämme projektin kautta suoraan jatkuvasti 12 henkilöä”, kertoo verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta.

Saneeraustyö tehdään kahdessa osassa niin, että Harjavalta-Protso johto-osa saneerataan kuluvan talven ja kevään aikana ja Protso-Aittaluoto johto-osa syksyn 2015 aikana. Perustustyöt ovat alkaneet 10.11.2014 ja jatkuvat parasta aikaa. Vanhan johdon purkutyöt Harjavalta-Protso välillä ovat alkaneet tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Pylväsnostot ja johdintyöt suoritetaan helmi-toukokuussa.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna, puh. 040 727 4628.
Media Desk, puh. 020 520 5500.

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs