Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Salossa

Caruna

Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Salossa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 09:57
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 240 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Salossa. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja sen arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke Salon alueella on alkanut huhtikuussa 2015 ja jatkuu loppukesään 2016. Kaivutyöt alkoivat alku keväästä Perttelin Kuusjoella ja Salon Kaukvuoressa ja alkukesästä Salon Ylönkylän ja Perniön Melassuon alueilla. Syksyllä kaivut alkavat myös Halikon Hajalassa, Mustamäessä ja Kokkilassa sekä Muurlassa. Vuoden vaihteen jälkeen kaivut alkavat myös Halikon Märyn ja Vaskion alueilla sekä Pertteli – Inkere – Hähkänä – Romsila – Vähä-Hiisi alueilla. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kohteessa on mukana yhteisrakentamisen puitteissa myös Salon kaupunki ja puhelinoperaattori, jotka rakentavat katuvalot ja upottavat valokuitua Carunan kanssa samaan kaivuojaan.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Viemme Salon alueella maan alle noin 240 kilometriä keskijännitekaapelia, puramme vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 265 kilometriä sekä rakennamme 220 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Toimenpiteillä parannamme nopeasti sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja saamme 9 300 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin Salon alueella. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa, " verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

Projekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja yhtiön sähköverkkoon kaikilla verkkoalueilla Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa.

”Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon. Lähivuosina tulemme panostamaan myös pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Suomi päättää.

Carunan Salon työkohteiden urakoitsijakumppaneina ovat Eltel Networks Oy, Sallila Sähköasennus Oy ja Telog Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna, puh. 040 727 4628.

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).
Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs