Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna liittänyt Tyrinselän tuulipuiston verkkoonsa

Caruna

Caruna liittänyt Tyrinselän tuulipuiston verkkoonsa

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 07:46
Julkaisija: Caruna

Kiinnostus uusiutuviin energialähteisiin on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Caruna parantaa ja kehittää sähköverkkoaan jatkuvasti siten, että se vastaa nyky-yhteiskunnan edellytyksiin ja tuleviin tarpeisiin. Yhtiö on 1.6.2016 liittänyt Tyrinselän tuulipuiston verkkoonsa Jokioisilla. 

Uudet sähköntuotantomuodot ovat yleistyneet voimakkaasti. Tuulivoiman hyödyntäminen on ympäristöystävällinen tuotantotapa, joka on noussut perinteisten tuotantotapojen rinnalle.

”Toimimme linkkinä Tyrinselän tuulipuistotuotannon ja Fingridin välillä. Asiakas liittyi omalla sähköasemallaan Carunan suurjänniteverkkoon (110 kV), jonka kautta tuotantoteho syötetään kantaverkkoon. Näin mahdollistamme osaltamme uusiutuvan energiantuotannon yleistymisen Suomessa”, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

”Voimaloiden on arvioitu tuottavan energiaa noin 46 GWh vuodessa, mikä vastaa noin 2700 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta. Käytetyt tuulivoimalat ovat kooltaan Suomen suurimmat käyttöön otetut voimalat ja samalla ne ovat myös markkinoiden hiljaisimmat teollisen kokoluokan voimalat. Caruna mahdollisti omalla toiminnallaan tuulivoimapuiston helpon ja nopean liittämisen sähköverkkoon, josta olemme tyytyväisiä”, Markku Kortteisto  Tyrinselän tuulipuistosta päättää.

Aurinko- ja tuulivoiman kaltaiset uusiutuvat energialähteet ovat nousemassa perinteisten tuotantotapojen rinnalle. Carunan verkko mahdollistaa jo nyt tuuli- ja aurinkovoiman pientuotannon liittämisen siihen sekä ylimääräisen energian siirtämisen kotitalouksilta siirtoverkon kautta muiden käyttöön. Yrityksen verkkoon on kytketty jo noin 600 aurinkovoimaa hyödyntävää kotitaloutta. Eniten aurinkosähköä tuotetaan Uudellamaalla.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot:
Markus Talka, projektipäällikkö, Caruna, puh. 040 578 8477
Markku Kortteisto, Tuulivoimapuisto Tyrinselkä  Oy, puh. 044 033 0487

Lisätietoa Carunan verkkoon liitetyistä aurinkosähköjärjestelmistä: http://vuosiraportti2015.caruna.fi/raportti/caset/#yha-useampi-liittaa-carunan-verkkoon-aurinkosahkoa

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs