Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Buranovski babuskat yllätysvierailulle

Eläkeliitto ry

Buranovski babuskat yllätysvierailulle

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2016 klo 09:34
Julkaisija: Eläkeliitto ry

 

Udmurtilainen Buranovski babuskat esiintyy yllättäen Laula kanssain -juhlilla, Joensuussa. Babuskat laulavat 5.8. klo 19 Karjala laulaa, tanssii ja soi -juhlailtamissa, Joensuu Areenalla, sekä 6.8. klo 13 Pääjuhlassa, Joensuun Laulurinteellä.

"Buranovon mummot" saivat toisen sijan Euroviisufinaalissa vuonna 2012. He ovat esimerkki siitä, että iäkkäänäkin pystyy vaikka mihin.  He elävät udmurttikylässä, noin 50 km Udmurtian pääkaupungista Izhevskistä.

Ohjelma on folklorea, mutta he voivat intoutua esittämään udmurtin kielellä hittejä ja rockiakin. Mummot rakastavat esiintymistä, tosin keikkailu kuulemma häiritsee joskus puutarhatöitä. 

Pääjuhlassa lauletaan 6.8. entisten nuorten Lauantain toivotuissa levyissä ja Sävelradiossa kuultuja rakkaita ja muistoja herättäviä ikivihreitä. Laulujuhlat on oiva tilaisuus kutsua mukaan entisiä ja nykyisiä ystäviä tapaamaan ja tunnelmoimaan yhdessä. 

Suurkuoroon voi vieläkin ilmoittautua. Kuorojen harjoituksia on ollut ympäri maan, ja ne huipentuvat kuoroharjoitukseen 5.8. klo 16 ja 6.8. klo 9. Mukaan pääsevät myös yksittäiset laulajat.

Iloisissa tunnelmissa juhlille valmistuu Laitakaupungin laulajat -kuoro, johon kuuluu 53 laulajaa Jaalasta, Elimäeltä ja Kuusankoskelta. He olivat mukana jo ensimmäisillä, vuoden 2013 Laula kanssain -laulujuhlilla, joiden osallistujamäärä oli 5 500. - Laitakaupungin laulajien hittikappale on tänä kesänä Rantatie, kuoronjohtaja Heli Taipalus kertoo.

Laulujuhlat ovat monimuotoinen musiikkifestivaali: Avajaiset ovat Joensuun torilla 4.8. klo 14. Ohjelmassa on mm. maakuntien lauluja, toivevirsien ilta, marssilaulutuokio, Karjalaisen kansan messu, Kuplettiklubi, karaokea, tanssi-iltamat, pelimannimusiikkia jne. Tietoa löytyy netistä: www.laulakanssain.fi. Pääsyliput, rannekkeet, ruokailut, majoitukset, retket ja tuotteet myy VisitKarelia Sales Oy, www.visitkarelia.fi, puh. 0207 434 660, sales@visitkarelia.fi.

 

Liitetiedostot

Video babuskoista löytyy täältä.

Lisätietoja: Seppo Mustonen, järjestösihteeri, Eläkeliitto, puh. 040 7257 037, (09) 7257 1187, seppo.mustonen@elakeliitto.fiwww.elakeliitto.fiwww.laulakanssain.fi

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs