Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Asiakasohjausyksikkö Siirin kehittämä palveluseteli tuo valinnanvapauden ateriapalveluun

Lahden kaupunki

Asiakasohjausyksikkö Siirin kehittämä palveluseteli tuo valinnanvapauden ateriapalveluun

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 12:47
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin vanhuspalvelut on ateriapalvelun edelläkävijä

Lahden kaupungin vanhuspalvelut otti valtakunnallisesti merkittävän edistysaskeleen ottaessaan käyttöön ateriapalvelun palvelusetelin 1.8.2015. Ateriapalvelun palvelusetelillä haluttiin lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia.

Palveluseteli tuo lisää valinnanvapautta

Nyt asiakas saa valita kotiin toimitetun ateriansa kylmänä, lämpimänä tai ateria-automaatista. Ateriapalvelun palveluyrittäjiä on tällä hetkellä kuusi: Diakonialaitos, Harjulan Setlementti ry, Lahden vanhusten asuntosäätiö (Wanha Herra), Mainio Vire Oy, Manna ry (Kiveriön Kievari) ja Menumat Oy.

Jokaisella palveluntuottajalla on omat ruokalistansa ja kaikki huomioivat myös erityisruokavaliot. Asiakas valitsee itse ateriapalvelutuottajan, jolta hän haluaa ateriansa tilata. Palveluyrittäjä toimittaa asiakkaalle ruokalistan, josta hän voi valita kullekin päivälle mieleisensä kahdesta - kolmesta ateriavaihtoehdosta.

Ruokailuhetken voi ajoittaa haluamaansa aikaan

Palveluyrittäjä toimittaa ateriapalvelun ateriat asiakkaille niin, että heillä on mahdollisuus syödä ateriansa haluamaansa aikaan. Ateriapalvelun palveluseteli on tarkoitettu säännöllisen kotihoidon asiakkaille kotihoidon tukipalveluna. Ateriapalvelun palveluseteli on tulosidonnainen palvelu, lisäksi palvelunsetelin arvoon vaikuttaa asiakkaan itse valitsema ateriamäärä, joka on 4 - 7 ateriaa viikossa.

Hyviä kokemuksia

Kokemukset ateriapalvelun palvelusetelistä ovat erittäin myönteisiä, ja asiakkaat ovat olleet muutokseen tyytyväisiä. Jos asiakas ei ole jostain syystä ollut tyytyväinen valitsemaansa palveluntuottajaan, on hänellä oikeus vaihtaa palvelutuottajaa. Palveluntuottajan vaihdoksia on kuitenkin ollut vain muutamia. Ateriapalvelun palvelusetelin piirissä on tällä hetkellä reilut 230 asiakasta. Ateriapalvelun palveluseteli myönnetään asiakasohjaus Siirissä.

Lisätietoja:

Corinne Soini
Asiakasohjauspäällikkö
Lahden kaupunki, Ikäihmisten asiakasohjaus
p. 050 387 8746
corinne.soini@lahti.fi

Ikäihmisten neuvonta- ja palvelupiste Siirin www-sivut

 

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs