Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Amiksessa opitaan yrittäjyyttä – taidot punnitaan Taitaja2015-kilpailussa

Taitaja2015

Amiksessa opitaan yrittäjyyttä – taidot punnitaan Taitaja2015-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 09:21
Julkaisija: Taitaja2015

Yrittäjämäinen asenne valtaa Turun Messu- ja Kongressikeskuksen kolmeksi päiväksi. Paikalla käydään 5.–7. toukokuuta ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2015, jossa nuoret kilpailevat yli 40 ammattialalla. Yrittäjyys näyttäytyy tavalla tai toisella jokaisessa kilpailulajissa putkiasennuksesta painotekniikkaan. Yrittäjyys on myös ihan oma kilpailulajinsa – ja monena vuonna tapahtuman suosituin laji.

Tulevaisuuden työelämässä yrittäjämäistä otetta tarvitaan kaikilla aloilla ja kaikissa asemissa, ei enää vain yrittäjänä. Siksi yrittäjyyttä myös opetetaan ammatillisen koulutuksen opiskelijoille. Ammattitaidossa kilpaileminen vahvistaa sekä itsetuntemusta että luonnetta – toisin sanoen yrittäjämäistä asennetta. Kilpailuhenki kuuluu kuvioon, joten ammattitaitokilpailu on luonteva paikka koetella osaamistaan yrittäjänä.

– Edistämme opiskelijoiden kiinnostusta itsenäiseen yrittäjyyteen, kilpailuja koordinoivan Skills Finland ry:n Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen kertoo. – Meille tämä on niin tärkeä teema, että se on mainittu jopa yhdistyksen säännöissä.

Yrittäjyyttä arvioidaan myös kaikissa muissa yli 40 kilpailulajissa: nuoret saavat osan pisteistään yrittäjyyden arvioinnin kautta. Kilpailijoiden suorituksia on arvioimassa koko joukko yrityselämän edustajia eri aloilta.

– Kolmipäiväisessä innovatiivisessa kilpailussa mitataan yrittäjämäistä toimintatapaa ja yrittäjyysosaamista. Esimerkiksi viherrakentamisen kilpailutehtävänä tulee olemaan urakkatarjouksen tekeminen. Kilpailijat pääsevät arvioimaan, kuinka paljon heiltä kuluu aikaa ja materiaaleja tietyn toimeksiannon tekemiseen, sekä millaiset laitekustannukset toimeksiantoon liittyvät, Matikainen valaisee.

Tapahtumassa julkistetaan Skills Finlandin Taitajasta yrittäjäksi -kirja, joka kokoaa yhteen Taitaja-toimijoiden ajatuksia yrittäjyyden opettamisesta ja oppimisesta. Kirjan julkaisemista on tukenut Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Tapahtuman päätösjuhlassa 7.5. julkistetaan Suomen Yrittäjien ja Taitaja2015-kilpailun yrittäjyysopetusmenetelmäkilpailun voittaja.

 Lisätietoja

Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen, Skills Finland ry, puh. +358 50 5322 765, pekka.matikainen@skillsfinland.fi

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, Skills Finland ry, puh. +358 40 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Taitajasta yrittäjäksi -kirja Skills Finlandin verkkosivuilla

Painokelpoisia kuvia Taitaja2015-tapahtumasta Skills Finlandin kuvapankissa

Skills Finland ry järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS-ja Taitaja9-kilpailut. Yhdistys valmentaa ja lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs