Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Allergia- ja astmaliitto: Hyödynnä asiantuntijoiden ohjausvideot astman hoidossa

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto: Hyödynnä asiantuntijoiden ohjausvideot astman hoidossa

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 10:54
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Astmaa sairastava tarvitsee oman PEF-mittarin ja hyvän ohjauksen. Allergia- ja astmaliitto kehottaa tarkistamaan puhallus- ja inhalointitekniikkaa ammattilaisten ohjauksessa. Apuna voidaan käyttää asiantuntijoiden ohjausvideoita kotona ja vastaanotolla.

PEF-mittarilla mitataan keuhkojen ulospuhalluksen voimakkuutta. Puhallusarvot heikkenevät, kun astma ei ole hallinnassa. Allergia- ja astmaliitto on tehnyt astmaatikkojen avuksi PEF-puhallusvideon. Video on osoitteessa allergia.fi/allergia-ja-astma/astma, jossa on myös Astma-opas ja tulostettava PEF-seurannan taulukko.

- Astma pysyy paremmin hallinnassa, kun tietää, millaisia lukemia mittari näyttää hyvässä tasapainossa ja mitä vastaavasti, kun hengitys vinkuu tai ahdistaa, toteaa allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

Allergia- ja astmaliiton mukaan astmaa sairastavalla on hyvä olla oma mittari, koska mittareiden välillä on eroja. Mittareita myydään allergia- ja astmayhdistyksissä ja apteekeissa.

- Astmalääkkeiden inhalointitekniikka on myös erittäin tärkeää, jotta lääke hoitaa astmaattista tulehdusta, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Astmalääkkeitä on useita erilaisia. Apteekkariliitto on tuottanut astmalääkkeen ottoon ohjevideot, jotka on saatavilla osoitteessa apteekki.fi/apteekin neuvot/annosteluvideot.

Allergia- ja astmaliitto kouluttaa Helsingissä
Allergia- ja astmaliitto järjestää koulutuksen Astmahoitajan työkalut Helsingissä. Terveydenhuollon ammattilaiset syventävät koulutuksessa astman hoitoon liittyviä taitojaan. Koulutuksessa perehdytään mm. PEF-mittareiden, lääkeinhalaattoreiden ja muiden astman hoitoon liittyvien apuvälineiden käyttöön.

Toimittajat ovat tervetulleita tilaisuuteen torstaina 4.12.2014 klo 11.30 – 16.00  Allergiatalolle, Paciuksenkatu 19, Helsinki.

 

Lisätietoja toimituksille 
Koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa paikalla koulutuksessa.
P. 040 558 3714.

Tiedottaja Elina Demir
P. 040 544 9728
email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs