Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Abit lukulomalle ja uudet vanhat valloittavat lukiot

Lahden kaupunki

Abit lukulomalle ja uudet vanhat valloittavat lukiot

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 16:22
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ylioppilaskirjoitukset alkavat torstaina 5.2.

Tämän keväänä ylioppilaskirjoitukset alkavat torstaina 5.2. äidinkielen tekstitaitokokeella. Maanantaina 9.2. järjestetään toisen kotimaisen kielen kuuntelukokeet, tiistaina 10.2. vieraan kielen pitkän oppimäärän mukaiset kuuntelukokeet ja keskiviikkona 11.2. vieraan kielen lyhyen oppimäärän mukaiset kuuntelukokeet. 

Ensi viikon penkkareiden jälkeen abiturientit vetäytyvät lukulomalle, joka kestää hiihtoloma mukaan luettuna kolme viikkoa. Tuona aikana lukioissa järjestetään yo-kokeiden preppaustilaisuuksia ja korotustenttejä. Yo-kirjoitukset jatkuvat taas maanantaina 9.3. äidinkielen esseekokeella sekä suomi toisena kielenä -kokeella. 


Torstai on abien penkkaripäivä

Keskiviikkoiltana 11.2. Lahden kaupungin lukioiden kakkoset järjestävät abeille läksiäisjuhlat eli potkiaiset tai ruusukonvan. Juhlan luonne vaihtelee eri lukioissa riehakkaasta kisailusta ja sketsi-ilakoinnista arvokkaaseen illallisgaalaan, jossa esitetään abeille tehtyjä lauluja ja jaetaan palkintoja silmäätekeville. 

Torstaina 12.2. lukioissa vietetään penkinpainajaisia eli penkkareita eli abien viimeistä koulupäivää. Aamupäivällä abit hauskuuttavat nuorempia lukiolaisia ja opettajia pitämällä abiradiota sekä vierailemalla oppitunneilla. Huikeassa abigaalassa lukionsa päättävät jakavat palkintoja ja muita huomionosoituksia opettajille ja nuoremmille lukiolaisille sekä esittävät erilaisia satiirisia ohjelmanumeroita lukioaikansa koitoksista. 

Abit lähtevät rekka-ajelulle keskustaan hieman ennen puoltapäivää. Abit ovat valinneet ohjelmiinsa, rekkakoristeluihinsa ja pukeutumiseensa erilaisia teemoja, jotka varjellaan liikesalaisuuksien tavoin penkkaripäivän aamuun asti. 


Vanhat valloittavat torstai-iltana ja perjantaina 

Torstai-iltana lukioiden vanhimmiksi opiskelijoiksi muuttuneet kakkoset tanssivat vanhojentansseja huoltajilleen. Kannaksen lukiossa on 100 tanssiparia, Lyseossa 106 ja Tiirismaalla 60. Kannaksessa ja Lyseossa tanssit alkavat klo17.30, Tiirismaalla klo 18. Tanssien lomassa on kahvitarjoilu. Kaikkien lukioiden vanhat ovat valmistaneet klassikkotanssien lisäksi yhden oman tanssiesityksen, joka on saanut innoitusta nykyaikaisista nuorten suosimista tanssi- ja musiikkityyleistä.

Perjantaina vanhat esittävät tansseja aamupäivällä omissa lukioissaan nuoremmille opiskelijoille. Kannaslaiset käyvät lisäksi esiintymässä aamun alkajaisiksi Kivimaan, Hollolan ja Ahtialan peruskoululaisille sekä yhdessä päiväkodissakin.

Perjantaina iltapäivällä kaikkien Lahdessa sijaitsevien lukioiden vanhat kokoontuvat tanssimaan Suurhallille. Tasan klo 12 tanssivuorossa ovat Lyseo ja Tiirismaa. Kannaslaiset tanssivat klo 13.15 yhdessä LYK:n, Steinerin ja Salpauksen vanhojen kanssa. Yleisö kulkee sisään pääovista. Aulaan tuodaan salikartta, josta näkee, mistä kohdasta katsomoa voi parhaiten seurata minkäkin lukion tansseja. Musiikista ja juonnoista vastaa tänä vuonna Tiirismaa.


Lisätiedustelut Lahden kaupungin lukioista:

Kannaksen lukio
apulaisrehtori Hanna Luttinen,
puh. 050 383 6527

Lahden lyseo
rehtori Heikki Vuori
puh. 050 559 7968

Tiirismaan lukio
rehtori Leena Akola
puh. 050 539 1680

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs